Idénnyitó a Velencei-tavon - kevés sallang, sok élmény

A már jól megszokott módon az új vitorlás szezon első versenye a Velencei-tavon tavon volt, mint mindig az Alba Regia SC rendezésében. Idemásolom a Sipos Pétertől kapott "sajtóanyagot". 

Aki nem ismeri őt, megmosolyoghatja. Aki a kiadós, bő lére eresztett közleményeket szereti, elégedetlen lehet. Csak éppen a bőséges marketing mögött olykor hibádzik a teljesítmény. Ezzel szemben a hagyományos tavaszi ARSC Kupa rendre nagyszerű hangulatú, példamutatóan rendezett kőkemény verseny, ahol kevés a sallang és sok a lényeg, a vitorlázás. Ahol minden versenyzésre megfelelő szelet azonnal kihasználnak, és ha nem fúj rendesen, akkor viszont nem kínozzák a versenyzőket kierőltetett menetekkel. 

Nem véletlen hát, hogy a verseny nemzetközi, és az izmos finnes mezőnyt külföldi résztvevők is színesítik. Nem kell világbajnokokra gondolni, de jó kis csapat jár ide évek óta például a Palicsi-tóról.

A verseny eredménye (Finn, Laser osztályok, Kalóz és OP) letölthető innen: http://vihar.hunsail.hu/File/Download/ARSC_eredmenyek_VersenyEredmeny_2016040509367.docx

Íme hát a sajtóközlemény "á la Sipi":

Hétvégén az ARSC idénnyitó nemzetközi vitorlásversenyt rendezett Agárdon.
73 hajó, ebből Finn 33, 6 osztály, 6 futam.
Szerb, Osztrák indulók, változatos szélviszonyok, kellemes vitorlázó idő.
Sipi

Csatolt képek:

Támogatóink: