Idén is nagy siker a Go Boating!

Ismét rekordot döntött a Go Boating nap.

A Magyar Vitorlás Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2017. június 8-án, csütörtökön szervezte meg a GO BOATING napot.

Ez a nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 5-18 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

A programhoz az idén már 18 vitorlás egyesület kapcsolódott a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-taon, Gólem-tavon (Nyékládháza) és az Orfűi-tavon. A legtöbb helyen neves vitorlázók fogadták a gyerekeket. A Csopaki Vitorlás Iskolában Czégai Péter, míg a BS-Fűzfő-ben Németh Enikő olimpikon vitorlázók és a Vitorlázó Gyermekek Egyesületben Litkey Farkas olimpikon, tizenkétszeres KSZ győztes fogadta és mutatta be mutatták be sportágunk szépségeit.

A program sikerét bizonyítja jobban, minthogy az érdeklődés minden szempontból túlszárnyalta a tavalyit, köszönhetően a kluboknál történt kiváló előkészítő munkának.

A program 18 vitorlás klub szervezésében valósult meg, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója részvételével. Bíztató, hogy az idén 22 új intézmény először kapcsolódott rendezvényhez és a visszajelzések alapján jövőre még nagyobb érdeklődésre számíthatunk.

Vannak olyan klubok, ahol a helyi program kiváló előkészítése és az iskolákkal kialakított remek együttműködés okán, olyan sok gyerek jelentkezett, hogy több napig tartott a rendezvény. Kiemelném a Balatoni Hajózási SE, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület és a Fertő-tavi Vitorlás Szövetség kiemelkedő mukkáját, akik a legtöbb iskolát, gyermeket fogadták.

Az MVSz, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidő-sport és az utánpótlás-nevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat.

Ezúton is nagyon köszönjük az EMMI, valamint a MOB támogatását, az iskolavezetők, tanárok együttműködését, akik segítették, népszerűsítették az országos programunkat és lehetőséget biztosítottak, hogy minél több diákjuk részt vihessen a Go Boating napon.

További fotók a helyszínekről Képgalériánkban ITT.

A Go Boatingról összefoglaló videó készül. Ez még az előzetes rövid film.


Csatolt képek:

Támogatóink: