HYC Kupa változatos szélben, sok futammal

Gömbös Lóránd főrendező május 1-én, pénteken, pontosan a kiírás szerint 10 órakor indította útjára az első futamot, amelyre 2-3 Bft erősségű nyugat-délnyugati szélben került sor. A szél később erősebbre váltott, a nap folyamán időszakonként a 6 Bft. erősséget is elérte.

Ennek megfelelően a negyedik futam végére ugyancsak megnyúltak a résztvevők kar- és egyéb izmai, de a legtöbben hősiesen végigküzdötték az évad első versenynapját. A megfáradt csapatot a Hungária Yacht Club csapata várta sok kedvességgel és frissítőkkel a parton.

Az élen jelentős fölénnyel vezetett a Kis-Szölgyémi Ferenc vezette Luca, amelyet csak az első futamban tudott legyőzni a klasszikus Nemecsek. Az 1971-ben épült(!) hajó Tóth Zsolt kormányzásával az első cirkálószakaszon a déli oldalról a teljes mezőny elé férkőzött, és helyét meg is tudta tartani. A nap további részében általában a Luca, a Freyja és a Luna haladt az élen. A nap kiemelkedő eseménye volt még, hogy az Indigó új tulajdonosa, Nedbál Noel az egyik futam közben a szálingig árbocra mászva oldott meg egy technikai problémát.

A második napon a szélváltás tette próbára a mezőnyt: a reggeli, az előző napinál gyengébb nyugati szél – az időjárás-jelentésnek megfelelően – szép lassan átfordult észak-északnyugatra. Ennek megfelelően kicsit változatosabbak lettek a helyezések is, azzal a kivétellel, hogy a Lucát továbbra sem tudta komolyabban megszorongatni senki. Az átvonuló front nyomában végül nem érkezett nagyon erős szél, így nyugodtan meg lehetett ismét négy futamot tartani. A csapat időközben sajnálatosan kilenc hajóra fogyatkozott, mert Hónig Péter péntek este nem érezte jól magát, így a további versenyzéstől visszalépett.

Feltétlenül említést érdemel a Kalliopé legénysége, akik csütörtök délutántól folyamatosan technikai problémákkal küzdöttek, szinte minden rendelkezésre álló percben szerelték a hajót, mégis részt vettek a legtöbb futamon.

A szombat este egy kiváló hangulatú vacsorával ért véget, amelyen a házi rakott krumpli és sólet vitte a prímet. Ezen kívül egy torta, amellyel Aladár barátunk születésnapját ünnepeltük. Éljen sokáig!

Vasárnapra csak egy futam maradt, amelyet 2-3 Bft erősségű nyugati szélben vitorláztunk le. Az első hely kérdése már régen eldőlt, bár a Hanni ezt a futamot is az első helyen zárta. A helyezésekért persze még komoly harc dúlt, második helyen végül – pontegyezőséggel, de eggyel több második hellyel – a Zenthe Ferenc vezette Luna végzett, harmadik Náray Vilmos a Freyjával.

További információk:

Náray Vilmos, elnök
Magyar Dragon Szövetség
tel.: +36 20 369 2126
e-mail: elnok@dragonclass.hu 

Eredmények: Letöltés

Támogatóink: