Horváth György 1962 - 2013

Kedves vitorlázók!
Biztosan sokan hallottátok már a szomorú hírt, hogy augusztus 31-én este Horváth Gyuri barátunk örökre elhajózott. 
A család fájdalmában osztozunk, gyászolja őt felesége, Bea, gyerekei Trixi és Gyurci, és a közelmúltban született első unokája Rebeka. Rajtuk kívül természetesen rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak, volt munkatársaknak is hiányozni fog.

Gyuri 1962-ben született, gyerekkorát Balatonfűzfőn töltötte. Először a sportlövészetet választotta, ahol szép sikereket ért el. Argentínában a Világbajnokságon 8. helyen végzett, tehetséges volt.

A Nitrokémiánál kezdett dolgozni, ahogy környékünkön sokan abban az időben.A '90-es évek elején került a klubba, miután Tolnai Pista munkatársa volt, és sokat hallott tőle a kikötőről.

Gyermekei, Trixi és Gyurci először úszni kezdtek, aztán később ők is inkább a hajózást választották. 
A Zsiga motorost szerelte és vezette Gyuri, többször a Balaton másik végéig is elpöfögött vele, hogy egy-egy Bajnokság alkalmával felügyelje a versenyző gyerekeket. Később a Klub alkalmazottjaként kikötőmesterként daruzta a hajókat, majd vállalkozásba kezdett, és hegesztéssel foglalkozott.

Ő maga keveset versenyzett, de azért a Kékszalagon indult több alkalommal, és sok vendéget vitorláztatott, ezek mellett a klub által rendezett versenyek állandó motorosvezetője volt.

Mindenki ismerte és szerette őt, mindannyiunk számtalan közös szép emléket tud felidézni vele kapcsolatban.Emlékezzünk úgy rá, ahogyan ezen a fotón látjuk őt: gondtalanul, jókedvűen és motorcsónakot vezetve!

Horváth György 1962-2013

Kérjük, hogy akik tudnak, búcsúzzanak el tőle azok nevében is, akik éppen a Caprine Kupa ranglista versenyt rendezik az ifjúsági hajóosztályoknak, és ezért nem tudnak résztvenni temetésén.

Kedves Gyuri, emlékedet megőrizzük, Jó szelet neked az égi vizeken!

BSFVK 
Vezetőség