Hivatalosan is megnyílt a versenyszezon

Bár a vitorlázók már egy ideje vízen vannak, edzéseket tartanak, az évadot a koronavírus miatt az eredetileg tervezett május 13. helyett május 30-án nyitotta meg Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. A Balatonfüreden, a Vitorlás téren a koronavírus miatt csak szűk körben tartott évadnyitón az elnök optimista volt a versenyszezon beindulásával kapcsolatban. „Hiszek benne, hogy a tavaszi kényszerű szünet után nagy aktivitással indul újra a vitorlásélet a Balatonon” – mondta Kollár Lajos megnyitójában.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere hasonlóan optimistán nyilatkozott: „Egy hónappal ezelőtt nem gondoltam, hogy ma meg tudjuk nyitni a vitorlás évadot, most viszont már abban bízom, hogy mielőbb felpörög a vitorlássport.”

A Himnusz hangjai után a Balatont ezúttal a Tramontana 8mR versenyjachtról koszorúzták meg és tökéletes időjárási körülmények között – napsütésben és bőven pumpálós szélben – vette kezdetét a 2020-as vitorlás évad.

Versenyeket hivatalosan június elseje után lehet rendezni, a Kékszalag rajtját az eredeti, július 2-i időpontról július 30-ra halasztotta az MVSz elnöksége.