Hírek a hídról

Kezdem a legfontosabb áprilisi eseménnyel: kettős magyar sikerrel zárult a genovai világkupa-forduló, szerződéses sportolóink közül Vadnai Jonatán összetetten megnyerte a versenyt, Vadnai Benjamin pedig a medal race-ben szerezte meg az első helyet. Jól szerepeltek a többiek is, Érdi Mári és a Gyapjas testvérek is, míg Berecz Zsombor Athénban folytatta felkészülését.

Palma de Mallorcán, április elején az első nagy európai versenyen, Zsombor  futamgyőzelmet is aratott, a medal race-en pedig a 4. helyen futott célba, ezzel megtartotta a korábbi összetettbeli negyedik helyezését. Érdi Mári összetettben a 34. helyen, Gyapjasék a 18. helyen zártak a Trofeo Princesa Sofiát. Vadnai Jonatán pedig a 31. helyen végzett, míg testvére Benjamin a 35. helyen fejezte be a versenyt. (A többiek eredményeiről itt olvashattok részletesen.)

Még maradjunk az élsportnál, hiszen Athénban az idei finn dinghy Európa-bajnokság helyszínén rendezték a Pre European “Easter Finn Regatta” elnevezésű versenyt, ami az Eb egyik előversenyének számít. A hatfutamos regattát a világbajnok Berecz Zsombor nyerte két futamgyőzelemmel.  A fiatalok közül pedig a dél-franciaországi Hyères-ben a BYC-es Nagy Bendegúz megismételte pompás koperi szereplését, azaz az összetettben második lett, a korcsoportját - U16 - pedig megnyerte.

Visszatérve a “hazai vizekre”, április elején megtartottuk az éves versenyiroda-vezetői és eredményszámító továbbképzést, előbbin 10 főből 8-an, utóbbin 12-ből 11-en tette sikeres vizsgát, örömmel tapasztaljuk, hogy a hazai szakembereknek rendezett továbbképzésekre folyamatosan fennáll az igény.

Érdemes egyrészt kicsit előretekinteni a következő hónapra, május 6-től 10-ig az MVSz képzési bizottsága a Word Sailing-gel közösen edzőtovábbképzést szervez. Másrészt pedig áprilisban adhatták be pályázataikat az utánpótláskorú versenyzőkkel foglalkozó edzők az MVSz által biztosított támogatásra.

Ne felejtsétek, májusban indul az igazi szezon, 11-én szombaton az Évadnyitóval. Várunk mindenkit Balatonfüreden!

Jó szelet!

Holczhauser András

 

Támogatóink: