Hétvégén Kereked One Design Kupa, nevezni csak a VIHAR-ban lehet! 

A One Design Trophy idei első fordulójával a pályaversenyek szezonja is megkezdődik. Most hétvégén, június 13-14-én a Kereked One Design Kupán a következő hajóosztályok vesznek részt: Asso99, X-35, Melges24, 8m One Design, Elliott770, J/24, Sudár Regatta, Scholtz22.

A Kereked Vitorlás Klub versenykiírása alapján az Arács-Palóznak-Siófok háromszögben, a nevezők létszámától függően egy trapéz, vagy két up&down pálya kerül majd kijelölésre, utóbbi esetben természetesen felül terelőbójával és a tervek szerint félszeles befutóval.

Tavaly az időjárás felemás arcát mutatta, ugyanis szombaton tökéletes, 11-19 csomós szélben négy nagyszerű futamot tudtak rendezni, de másnap már nem volt ilyen szerencséje a versenyzőknek és a rendezőknek. Hiába próbálkoztak többször is, futamot nem sikerült tartani, mert nem volt versenyzésre alkalmas szél. Az idei előrejelzések alapján abban mindenképpen reménykedhetnek a vitorlázók, hogy mindkét nap ideális szélviszonyok lesznek.

Fontos, hogy nevezni kizárólag on-line lehet a VIHAR rendszeren (vihar.hunsail.hu) keresztül. Az on-line nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési feltételeket igazoló összes irat a VIHAR rendszerbe előzetesen feltöltésre kerül és azok rögzítését a VIHAR rendszer visszaigazolja (ezt a folyamatot az MVSZ titkársága végzi). A nevezéseket június 12. péntek 15:00 óráig véglegesíteni kell. A verseny helyszínén - a járványhelyzet miatt - nincs mód nevezésre.

A versenyen hat futam megrendezését tervezik a szervezők. Az első figyelmeztető jelzések - mindkét napon - 9:55 órakor lesznek. Díjkiosztó ünnepség nem lesz, a díjakat - a járványhelyezt miatt - a verseny után juttattja el a Kereked Vitorlás Klub a díjazottaknak.

Versenykiírás

Támogatóink: