Hatos ráfújások, 3 órás túraverseny, szélcsend - így zajlott a 30-asok Almádi Kupája

A 30-as cirkálók évtizedes hagyományokra visszatekintő kedvelt és mértékadó versenyére, az Almádi Kupát idén is Balatonalmádiban, a Videoton  kikötőjében rendezték augusztus 18-a és 20-a között 11 csapat részvételével. 

Fotó: Detrekői Zsuzsa

A verseny különös vonzereje, hogy az összetett eredményt az első- és harmadik napon bonyolított 3+2 pályaverseny, valamint a második napon rendezett túraverseny öszetett eredménye alapján számítják. Nem elhanyagolható az sem, hogy  a régi hagyományoknak megfelelően a csapatok minden versenynapon a futamok előtt és után is közös reggelin illetve vacsorán vesznek részt a klub hangárjában, ahol a Keresztes vendéglő (újabban Panzió) szolgálja fel az ételeket - ahogy ez a régi szép időkben szokás volt ellentétben a mai rendszerrel, ahol a befutó után mindenki hazavitorlázik a saját kikötőjébe és sokszor az egyes osztályok versenyzői is alig ismerik egymást. A verseny házigadája ezúttal is Szilbereky József, a Jómadár kormányosa volt.

Az időjárás az első két napon ezúttal kegyes volt a rendezőkhöz és 4-5-ös erősségű szeleket vatázsolt a fűzfői öböl környékére, az első napon három rendkívül hosszú pályafutam, a másodikon Almádi-Alsóörs-Siófok-Aliga-Almádi távon egy 3 órás túraverseny lebonyolítását téve lehetővé, sokszor 6-os ráfújásokkal. A befejező, harmadik napon a szél elállt, ezért a főrendező, Sipos Péter 11 órakor felhúzta az "A lobogót a halasztás alá és versenyzők és rendezők a kikötőben és klub hangárjában értékelték az átélt élményeket a díjkiosztóig. 

Az összesített végered,mény szerint a versenyt a Wossala György kormányozta Kékmadár nyerte, megelőzve a Gömbös Lóránd vezette Manökent. A bronzérem a Mágiáé lett, amelyet Dulin György irányított. (A teljes végeredmény a csatolt fájlban található.) 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: