Háromból három

Minden futamot megnyert az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a hollandiai Medemblikben pénteken elkezdődött Melges 24 Európa Kupa versenyen. A háromnapos regatta a Melges 24 European Sailing Series negyedik eseménye. A másik magyar csapat a Seven Five Nine Csoltó Ákos vezetésével jelenleg a negyedik helyen áll.

A meteorológia gyenge szelet és esőt várt erre a napra, ezzel szemben napsütésben és15-20 csomós erős szélben három remek futamot vitorlázhattak a résztvevők. A mezőny az eddigi versenyekhez képest kicsi, de erős. 5 nemzet 9 hajója vetélkedik a Delta Lloyd nyílt holland bajnokság keretében rendezett versenyen. A Melges 24-esek kétkörös krajc-hátszél futamokat vitorláznak. Három napon át naponta hármat. Ugyanazon a pályán még három hajóosztály vitorlázik - természetesen külön rajtolva - a Yinglingek, az SB20-asok és a J22-esek.

Bakóczy Robiék szoros versenyeken mindhárom futamon győzni tudtak, közülük a másodikban különösen nagy előnnyel diadalmaskodva. Összetettben második helyen a helyi menő, a 2013-as amatőr Európa-bajnok Roland Veraar csapata ál, míg harmadik az Európa Kupa sorozatban négy verseny után 2. helyen álló brit Gill Team Geoff Carveth kormányzásával, akik nemrégiben győztek a Melges 24-hez hasonló stílusú, valamivel kisebb SB20 típusú sporthajók világbajnokságán.

Csoltó Ákosék 3., 4. és 6. helyekkel negyedikek az összetettben az első nap végén.

Összetett eredmények ITT 

A Melges 24 Európa Kupa sorozaton az első négy eseményen 88 csapat vett részt összesen, és az indulószám egyszer sem volt húsz alatti. A magyarok jól állnak az összetett listán. Annak ellenére, hogy a harmadik svédországi versenyt kihagyva csak a portorozsi, a garda-tavi futamokon és a Helsinkiben rendezett Európa-bajnokságon vettek részt, a 88 hajós listán a 6. és a 11. pozícióban vannak. Cikkünk mellékletéből pdf fájlban letölthető a European Sailing Series aktuális részletes összetett eredménye.

A Melges 24 European Sailing Series hatodik, évzáró versenye Olaszországban Luinóban lesz október 13-15-én.

A European Sailing Series honlapja: http://melges24.com/europeansailingseries

FOTÓ: Jasper van Staveren / www.SailService.org


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: