Hajó Nyilvántartási díj felfüggesztése.

Hajóregisztrációs, nyilvántartási és módosítási díj: 

A Hajóregisztrációs és nyilvántartási rendszer működésének alapja, hogy az MVSZ VIHAR rendszerében regisztrált hajók, önbevalló jelleggel online kitöltik a Regisztrációs Adatlapot (hajóim menüpont) és megfizetik az éves nyilvántartási díjat (5 000 Ft + ÁFA, online bankkártyával). Az MVSZ díjai a VIHAR rendszerben mind a három (Hajóregisztrációs, Nyilvántartási és Módosítási díj) díjtételre vonatkoztak még 2023-ban. E díjtételekből kettőt, a Nyilvántartási és Módosítási díjat, az utóbbit még 2023 nyarán, az előbbit pedig 2023 decemberében, az MVSZ elnöksége felfüggesztette, így 2024-ben a Hajótulajdonosoknak, Hajókezelőknek, ezen két díjat nem kell kifizetni. Köszönhető a Nagyhajós bizottság munkájának, a Nyilvántartási és Módosítási díjak tovább nem terhelik a Nagyhajós társadalmat. Fontos kiemelni, hogy az Új hajó regisztrációs díj megmaradt, így új hajó regisztrációja esetén a hajótulajdonosnak/kezelőnek egyszeri fizetési kötelezettsége van (8 000 Ft + ÁFA bruttó10 160 Ft).

Kérem figyeljetek, az éves hajóaktiválási folyamat nem változik! Röviden, minden évben a hajód regisztrációs adatlapját át kell nézni, amennyiben változás történt frissíteni kell az adatokat és aktiválni kell a hajód, mely a BEKÜLDÉS gomb megnyomása után történik. Amennyiben nem volt változás a Reg_Lapon, úgy a beküldés után automatikus a jóváhagyás, ha változás történt pl.: vitorlafelület, rudazat, tőkesúly, vízvonal, stb… akkor a beküldés után elbírálásra kerül, majd pozitív visszajelzést követően (Technikai Bizottság) AKTÍV státusba kerül a hajó.

Fotó: Szántó Áron/MVSZ - Nagyhajós Bajnokság 2023

A rendszer legfőbb erénye, hogy a Regisztrációs adatlapok mindenki számára elérhetőek, így bármelyik hajótulajdonos/versenyző megtekintheti a VIHAR-ban regisztrált összes hajó Regisztrációs adatlapját.

Jó szelet a 2024-es szezonra!

Érdeklődni: Farkas Péter - hajo.register@hunsail.hu

Támogatóink: