Többszörös magyar győzelem Palicson

Palicson a SEEOOC Kupán vasárnap megfelelő szél hiányában már nem tudtak újabb futamot rendezni. Tóth Attila a Spartacus VE vitorlázója megnyerte a versenyt.

A Dél-Európai Nyílt Optimist Kupán öt nemzet 77 optimistese versenyzett május 5-8-ig, köztük 13-an magyarok. Többségük az élmezőnyben. Az egyetlen a mezőny hátsó felébe került magyar hajó csak a negyedik futamon indult, és csak ezért került összetettben a vert mezőnybe.

Nem csak Tóth Attila győztese a versenynek, mert a lányok között is magyar lett az aranyérmes: Kálmán Kornélia.

Emellet az optimistesek csapatversenyét is mi nyertük.

A magyarok helyezései:

  1. Tóth Attila 
  4. Kemény Zsombor
  6. Jeney Kristóf
  9. Verebély Mátyás
12. Alexander Vladiszlavjev
16. Kálmán Kornélia
18. Zétény Balázs
25. Jandl Rómeó
31. Vándor Olivér
32. Tóth Zelma
33. Dubraviczky Péter
37. Csák Máté
62. Lisa Carra Chiara


Szalai Dani - A Spartacus VE edzője mondta versenyről és a helyszínről:

"Több éve járunk már a Palicsi-tóra erre a versenyre. Ez itt nem egy csúcs erősségű mezőny, nem olyan, mint a workumi. Éppen ezért az egy-két-három éve versenyző ópésoknak kiváló, mert sok olyan dolgot lehet gyakorolni, amit erős mezőnyben nem. Gyakorolják a sok ellenfél között vitorlázást, mégis az ügyesebbek oda tudnak érni a mezőny elejébe.

A tó maga olyan, mintha a Velencei-tavon lennénk vagy annál még egy kicsit kacifántosabb, mert kisebb vízfelület. Ezért nem is annyira a mezőnytaktika a fontos, hanem hogy hol lát szelet a gyerek a pályán. Ezért is szeretjük ezt a helyet, mert jól neveli a gyerekeket, hogy erre is nagyon figyeljenek.

Az első napon lement három futam 8-10-12 csomós szélben ami aztán leállt a végén. Szombaton rövid, esélytelen vízre szállás után végig a parton vártunk a szélre, aztán délután 4 óra előtt valamivel mentünk újra ki a vízre. Ügyesen csinálta a rendező. mert ekkor még egy futamot meg tudott tartani. Utolsó nap már nem fújt a szél, és így a verseny maradt négyfutamos.


Jó hangulatban, jót versenyeztünk és a gyerkek nagyon élvezték ezúttal is. Sikerélményük is akadt bőven, vagyis nagyszerű három napunk volt Palicson."


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: