Gyapjasék nyerték a második napot San Remóban

Nagyot javítottak a Gyapjas testvérek a San Remo-i verseny második napján, 21 helyet léptek előre, ők nyerték a második napot.

A Carnival Race második napjának - amelyen három futamot rendeztek - megnyerésével 21 helyet jöttek előre a Gyapjas testvérek a 470-es mezőnyben San Remóban, az idei Európa-bajnokság helyszínén. Az egyelőre még kieső nélkül számolt listán a csütörtök esti 36. helyről péntek estére a 15. helyre lépett előre a magyar egység.


A 7-8 csomós széllel indult napon mindhárom futamban jól rajtoltak Gyapjasék, s a jó sebességüknek is köszönhetően folyamatosan elől vitorláztak. "Nehéz előre tervezni ekkora mezőnyben. Szokatlan, hogy ilyen sok hajó vitorlázik egyszerre, nagyon szétnyílik a mezőny a viszonylag hosszú pályán. Nehéz gy kontrollálni, hogy melyik oldal fog bejönni, ezért inkább a biztonság volt a fő szempont. Egyik futamban sem tudtunk nyerni, de a három futamban a legjobb átlaggal összességében a legkevesebb pontot gyűjtöttük pénteken" - értékelte a napot Gyapjas Balázs.  A magyar hajó pénteki futameredményi 5., 7. és 8. voltak.

A nap végére 13-14 csomóig erősödő szélben a magyar hajó fegyelmezetten vitorlázott, Gyapjasék nem vállaltak extrém húzásokat, mivel a szélben hosszabb lengések is voltak, amiket nehéz volt eltalálni, meg azt is, hogy meddig tartanak. Ráadásul voltak benne jelentős emelések is, szóval nem voltak egyszerűek a körülmények.

A mezőnyben öt futam után a török Cinar testvérek vezetnek, mögöttük a kétszeres junior világbajnok francia Macchetti-Dantés kettős, valamint a Ducelier-Michel egység következik. A következő futam után már kiesővel számolják az eredményt, ami feltehetően jelentősen átrendezi a mezőnyt, Gyapjasék például megszabadulnak a második futamban beszerzett BFD-től.

A Carnival Race eredményeit öt futam után itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: