Gyapjasék megfelezték a helyezésüket a világkupa döntőn

Szerdán combos időjárásban egy futam volt a férfi 470 mezőnynek, kitűnő magyar eredménnyel.

A negyedik helyen végzett a Marseille-i világkupa döntő nagy szeles harmadik futamában Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a férfi 470-es mezőnyben. Ezzel megfelezték kedd esti helyezésüket, azaz a 17-ről a 8. pozícióba ugrottak.

 

„Amikor kimentünk a versenyterületre, már 20-22 csomó fújt, így legalább két futamra számított mindenki, de nem így lett, csak egyet rendeztek. A futam közben már 30 csomó fölé erősödő a szélben az első krajcban jó taktikával és jó sebességgel 10 körül értünk fel a bójához, majd kicsit több kockázatot vállalva még pár hajót megelőztünk és utána már csak arra figyeltünk, hogy a 4. helyen épségben bevigyük a hajót a célba” – foglalta össze a szerdai versenynapot Gyapjas Balázs.

A három futam után már kiesővel számított listán továbbra is vezet a két nyert futam után 3. helyet elérő spanyol Xammar-Rodriguez kettős a szerdai futam győztese, az ausztrál Belcher-Ryan és az olasz Ferrari-Calabró egységek előtt.

Csütörtökön gyengébb szélre számítva 3 futamot tervez a rendezőség.

A Nacra 17 mezőnyben Virág Flóra és Molnár Dávid a szerdai 23., 16. és DNF futamokkal a 21. helyen tartózkodik a kedd esti 22. után.

zöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo, Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

Korábbi cikkünk a világkupa döntőről:

VILÁGKUPA DÖNTŐ, MARSEILLE: BOMBAMEZŐNYBEN KÖZEPES MENET


Csatolt képek:

Támogatóink: