Gyapjasék kemény harcban a helyezésekért Marseille-ben

Két hellyel csúszott hátrébb a magyar hajó pénteken a Marseille-ben a világkupa döntőn.

A világkupa döntő negyedik versenynapja erős, 13-16 csomós reggeli brízzel indult, majd a 30 csomós szél miatti parti halasztást követően két futamot rendeztek, így már nyolc futamnál tart a verseny. A magyar hajó a pénteki két futamban a 23. és a 22. helyeken értek célba, ami azt jelentette, hogy az összetett listán két helyet rontottak és a 20. helyen zárták a napot.

A versenyben továbbra is az ausztrálok vezetnek, akik pénteken is nyertek egy futamot, s e mellé elértek egy második helyet is. Belcherék mögött a spanyol Xammar-Rodriguez és a svéd Dahlberg-Bergström csapatok következnek, így a csütörtöki sorrend annyiban változott az első háromban, hogy a világbajnok francia Pepponet-Mion hajó az 5. helyre csúszott, s a svédek jöttek fel a dobogóra.

A Nacra 17 mezőnyben a Virág-Molnár kettős két újabb futamon van túl, ezekben a 21. és a 19. helyeket szerezték meg, amikkel az összetettben egy helyet veszítettek és a 22. pozícióban tartózkodnak 11 futam után. Számukra ez a végeredményt jelenti, hiszen szombaton már „csak” az éremfutam van hátra, amiben viszont nem érdekeltek.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo, Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

Korábbi cikkeink a világkupa döntőről:

VILÁGKUPA DÖNTŐ, MARSEILLE: BOMBAMEZŐNYBEN KÖZEPES MENET

GYAPJASÉK MEGFELEZTÉK A HELYEZÉSÜKET A VILÁGKUPA DÖNTŐN

MARSEILLE: „EZ NEM A MI NAPUNK VOLT”

Támogatóink: