Gyapjasék egy 5. hellyel indították az EB-t

San Remoban a 470-es Európa-bajnokságon Gyapjasék az első nap után a 21. helyen állnak.

Csütörtökön kezdődött az olaszországi San Remoban a 470-es osztály Európa-bajnoksága. A 70 fős mezőny bombaerős, a világranglista első 15 helyezettje közül mindenki itt van.

Az első napon 2 órás vízi halasztás után 15-18 csomós szélben indultak a futamok. A magyar hajó az első futamban a 11., a második az 5., míg a harmadikban a 16. helyen futott célba. Így az összetett listán a 21. helyet foglalják el – egyelőre.

„Magunkhoz képest kifejezetten jól vitorláztunk, úgy érzem, megfelelő stratégiát választottunk és megfelelő taktikát alkalmaztunk” – foglalta össze az első napi tapasztalatokat Gyapjas Balázs. Furcsa, hogy a 3. futamban volt a legjobb a sebességük, de ezt a befutási helyezés nem nagyon tükrözi, mert egy 25 fokos jobbos szélfordulót nem tudtak kivédeni – lévén, pont a bal oldalon vitorláztak.

A versenyben a csoportja mindhárom futamát megnyerő ausztrál olimpiai bajnok Matt Belcher kormányozta hajó áll az élen, őket az osztrák Bargehr-Mähr és világbajnoki harmadik, a miami világkupa verseny győztese, a spanyol Xammar-Rodriguez kettősök követik.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Robert Deaves

Támogatóink: