GeneralCom Nagydíj: Minden csepp szél kihasználva

Az MVSz rendezésű Nagyhajós bajnokság GeneralCom Nagydíj félidejében három érvényes futam alapján számolható a sorrend az országos bajnokság első verenyhetén futó hat hajóosztály 62 csapata között. Köszönhető ez a szélhelyzetből adódó kevés lehetőséget kitűnően kihasználó rendezőségnek és a türelmes versenyzőknek.

Csütörötökön reggel kezdetben reménytelennek látszott a helyzet, szélcsendes kánikulai nap volt kilakulóban, de aztán gyenge déli szél támadt, és fújt kitartóan. Bár az iránya fokozatosan elfordult délkelet, kelet felé, de a két pálya rendezői élükön Faras Péterrel és Igali Csillával tökéletesen kihasználták az adódó lehetőséget, és mindkét versenyterületen sikeresen rendeztek három-három jó futamot. A szél ellengéseire is sikerült mindannyiszor jól reagálniuk, így a gyenge-mérsékelt szélben is színvonlas, élvezetes versenyzés jutott a résztvevőknek.

Pénteken aztán ők sem tehettek semmit, mert ahogy az augusztus közepén gyakran előfordul a Balatonon, minden szélcsap zárva maradt. 

Így a versenyutasítás módosításával lehetővé tették, hogy ma akár négy futamot is megrendezhessenek, ha ehhez megfelelő szél érkezik. Márpedig a mai napra már élénk és egyre erősödő, délután akár viharossá is fokozódó északi-északnyugati szelet ígér az előrejelzés!

A mai naptól a bajnoki címekért versengő hat hajóosztály mellé csatlakoznak a J24-esek ranglistaversenyükkel.

Három futam után az A-pályán a legnépesebb, 13 hajós 8M OD osztályban két futamgyőzelemmel a korábban már több bajnoki címet és dobogós helyet elért Pfeningberger András vezette csapat áll az élen, megelőzve Oroszlán Péteréket és az első futamon győztes Fináczy Péter hajóját.

A 11 méteres One Design mezőnyben egyelőre egyértelmű a sorrend. Három futamgyőzelemmel Kátai Péter csapata vezet, akiket csupa második hellyel üldöznek Czap Zoltánék.

Elliott 770-ben sokkal nyíltabb a versengés Koncz Ádám, Nagykovácsy Tibor, Molnár Gábor és Biró Márk csapatai között, de a két futamgyőzelem után korai rajtot vétett Fischer Dezsőék is újra elől lehetnek, ha majd újabb futamok után a legrosszabb eredmény ejthető lesz.

A B-pályán Scholtz 22-esben Majoross Bea vezetésével a Metálka mindháromszor esélyt sem adott az ellenfeleknek. Így egyelőre az  ezüstért vetélkednek Veisz Miklós és Gecse Balázs csapatai, szintén egyértelműen ellépve az üldözőktől.

25-ös Jolléban papírforma helyzetnek tekinthető a hajókat is gyártó T-Jolle csapat, Tönkő Gáborék elsősége, de azért nem nyugodhatnak a babérjaikon, mert őket a második futamot meg is nyerő Pomucz Tamás vezette Vica űzi az első helyért, és hát mégis csak az 1989-es FD Európa-bajnokról van szó, bármennyire keveset is vitorlázik 25-ös Jolléval.  Mögöttük Nagy Dániel, Bisztray Frigyes és Frigyer Attila csapatai űzik egymást.

15-ös Túrajolléban abszolút érvényesül a papírforma. Barcza Györgyék három futamgyőzelemmel a hátukat mutatják a mezőnynek. 


Részletes eredmények letölthetők a mellékletből, vagy megtalálhatók ITT

A verseny honlapja a http://hunsail.hu/nagyhajos-bajnoksag-i címen található. A verseny dokumentumai és legfontosabb információi mellett  itt jelennek majd meg leggyorsabban a hivatalos eredmények is.

A verseny névadó támogatója a Fehér Szalaghoz hasonlóan a GeneralCom Mérnöki Kft., amely két évtizede meghatározó szereplője a hazai mobil távközlési kivitelezési piacnak. A budaörsi székhelyű cég partnerei között a magyar mobil szolgáltatók és a közismert nemzetközi mobiltelefon beszállítók is megtalálhatók. A GeneralCom Kft. néhány éve már a nemzetközi vizeken is aktív. 2012 óta Németországban is nyújtja távközlés-technikai és mérnöki szolgáltatásait, a közeljövőben pedig további külföldi expanzió várható.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: