Futamgyőzelem Aarhusban is!

Vadnai Benjamin győzött az első futamon Laser Standard osztályban, Berecz Zsombor 2. helyen ért célba Finnben a dániai Aarhus vizein kedden kezdődött nemzetközi versenyen, a Hempel Sailing World Championships Test Eventen.

2018-ban Aarhusban rendezik majd az olimpiai osztályok világbajnokságait, így az idei regatta tesztverseny néven fut. Magyarországot hárman képviselők: Berecz Zsombor Finnben, Vadnai Benjamin és Jonatán Laser Standardben versenyeznek.

Finnben a harminchajós, ám erős, sűrű mezőnyben csak egyetlen futamot rendeztek, amelyen Berecz Zsombor 2. helyen ért célba az ausztrál Jake Lilly mögött s a török Alican Kaynar előtt.

Laserben Vadnai Benjamin némi tanulmányi kihagyás után frissen felpörögve tért vissza a versenyzéshez, és futamgyőzelemmel kezdett a Laser Standard osztály javát felvonultató és egy csoportban versenyző 62 hajós mezőnyben! A második futamban 21. helyen ért célba, így összetettben a 8. helyen áll.

A hosszú korosztályos sorozata - U21 EB és VB ezüstérmek - után Aarhusba érkezett Vadnai Jonatán 32. és 17. helyeivel összetettben 24., vagyis ő is bőven a mezőny első felében van.

A verseny honlapja: http://www.aarhus2018.com/test-event/

Eredmények ITT


Csatolt képek: