Figyelem! Idén új útvonalon egyfutamos lesz a Szüreti Regatta

Az idei Szüreti Regatta útvonala és időtartama is megváltozik a korábbi évekhez képest. A pályát csak a keleti medencében tűzik ki a rendezők és ezúttal egyfutamos lesz a verseny.

A korábbi évekhez képest több lényeges változást is ki lehet olvasni a Szüreti Regatta versenykiírásából: a szeptember 21-én rajtoló Szüreti Regatta rajtja hagyományosan Alsóörs előtt lesz , szeptember 21-én 10 órakor. Míg a korábbi években a hajók a  Tihanyi-szoroson át Badacsonyba vitorláztak, idén a mezőny nem megy át a tihanyi csövön, hanem a keleti medencében teljesít egy kört. A regatta korábban két futamból állt, idén a versenyrendezőség ennek az egy túrafutamnak a lebonyolítását tervezi.

A szélerőtől függően két pálya közül választ  a rendezőség, a hosszabb az "A" pálya, a rövidebb pedig a "B" pálya. Mindkét versenypályát a széliránytól függetlenül

„A” Pálya: Alsóörs – Tihany – Siófok – Kenese – Alsóörs

„B” Pálya: Alsóörs – Tihany – Siófok – Almádi – Alsóörs

útvonalon a felsorolt kikötők sorrendjében kell teljesíteni. A pályajeleket bal kéz felől kell kerülni. A versenyző hajóknak 2019. szeptember 21. 18:30 óráig célba kell érniük, a limitidőig be nem érkezett hajókat a Versenyrendezőség »célba nem ért« – DNF – jelzéssel értékeli.

A versenyen hagyományosan 200 körüli a rajthoz álló hajók száma, vélhetően ez idén sem másképp. A versenyre nevezhetnek a versenyrendelkezésben rögzített hajóosztályok és értékelési csoportok:

  • Word Sailing osztályok közül: J24, Melges 24, Dragon és X-35
  • Nemzeti osztályok, kivéve a Kalóz osztály
  • értékelési csoportba tartozó és nyílt többtestű osztályok esetén a
  1. tőkesúlyos és 15 m², vagy annál nagyobb orr- és nagyvitorla összfelületű alapvitorlázattal (az osztályelőírásban, vagy a felmérési dokumentációban rögzítettek szerint) rendelkező uszonyos
  2. 25 m², vagy annál nagyobb orr- és nagyvitorla összfelületű alapvitorlázattal (az osztályelőírásban, vagy a felmérési dokumentációban rögzítettek szerint) és minimum háromszemélyes többtestű hajók 

Minden hajónak rendelkeznie kell érvényes felmérési bizonylattal. A nevezés lezárásig megválasztott értékelési csoport a későbbiekben nem változtatható meg. Lehetőség van online előnevezésre a VIHAR rendszeren keresztül. Azok a nevezések, amelyeket online véglegesítettek és a nevezési díjat kiegyenlítették, érvényesek. A helyszíni nevezés helye és ideje: szeptember 20. péntek 16:00 és 21:00 óra között az alsóörsi BH Zrt. jegypénztár előtti pékségnél 8226 Alsóörs, Sirály park).

A figyelmeztető jelzés tervezett időpontja 2019. szeptember 21-én, szombaton 09:55 óra. A versenyutasítás 2019. szeptember 15-től elérhető a rendező Túravitorlás Sportklub honlapján, illetve a nevezés ideje alatt a nevezés helyszínén nyomtatott példányban átvehető.

A részletes versenykiírás a csatolt dokumentumban tanulmányozható.


Csatolt fájlok: