Félsziget-kerülő: rekordszámú hajó indult a versenyen

Az idei Félsziget-kerülő egy dologban már a rajt előtt felülmúlta a tavalyit: 226 csapat adta le a nevezését, ez rekordot jelent a verseny történetében.

A Félsziget-kerülőről a verseny itt elérhető Facebook-eseményoldalán lesz folyamatosan frissülő tudósítás: https://www.facebook.com/events/695183534170570/

Rekordszámú nevező érkezett az idei Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyre: 226 hajó nevezett, ami meghaladja a tavalyi 209 hajós mezőnyt és rekordot jelent. Több mint 20  km/s észak-északnyugati szélben rajtolt a mezőny.

A Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny azért is fontos verseny, mert az utolsó felvonása a balatoni vitorláshagyományok megőrzése és a klasszikus hajók iránti tisztelet miatt létrehozott négy versenyből álló Klasszikus Kupa-sorozatnak, amelyet a klasszikus hajóosztályokban vitorlázó versenyzők és a Magyar Vitorlás Szövetség közösen rendeznek meg minden évben. A sorozat első versenye a csopaki Kereked Klasszikus Kupa volt. Majd július 21-én jött a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj - 21. Izsák Szabolcs Emlékverseny, egészen pontosan a Classic Round. A harmadik versenyt az 50. Kékszalag Erste Nagydíj jelentette, a sorozat pedig most a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversennyel ér véget.

A Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny abszolút győztese elnyeri a Balatonfüredi Széchenyi István Társaság által 2001. évben alapított Széchenyi István Vándordíjat és a Széchenyi család színeit képviselő kék-piros színű szalagot, melyet a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyeken a továbbiakban árbócán viselhet.A verseny abszolút győztese továbbá kupát is kap. A vándordíjat és az emlékszalagot 2018. szeptember 21-én Balatonfüred várossal közösen rendezett ünnepség keretében adja át a Széchenyi István Társaság képviselője. (A díjkiosztó pontos időpontjáról a verseny hivatalos hirdetőtábláján, a Hunsail.hu-n és az MVSz Facebook-oldalán ad tájékoztatást a szövetség.)

Támogatóink: