Fa Nándor ötszörös földkerülő

Tegnap, január 21-én Fa Nándor és a Spirit of Hungary az Atlanti-óceánon észak felé vitorlázva keresztezte saját novemberi délre tartó nyomvonalát, így Nándi immár ötödször kerülte meg a Földet! Harmadszor egyedül, egyszer pedig Gál Józseffel együtt az első magyar földkerülő vitorlás útjukon a Szent Jupát fedélzetén, egyszer pedig a Barcelona World Race-en a most bő ezer mérfölddel mögötte vitorlázó Conrad Colmannel. Igazi tengeri nagyhatalomhoz méltó módon, stílusosan minden alkalommal magyar építésű hajóval!

De az még jobb hír, hogy az elmúlt napokban a Vendée Globe szóló földkerülő 8. helyén vitorlázva a várakozásoknak megfelelően sikerült növelnie előnyét üldözőivel szemben. Most már több, mint 900 tengeri mérfölddel jár Eric Bellion és lassan 1100-zal Conrad előtt.

És hogy a jó híreknek ne legyen vége, az időjárás előrejelzések azt mutatják, hogy jó szélben biztos útja lesz vissza az északi féltekére, illetve azután a doldrums sem látszik túl aktívnak, így jó eséllyel nyílhat majd számára tempósan járható kapu vissza az északkeleti passzátszeles zónába. A HUN 77-es rajtszámú Spirit of Hungary a verseny 77. napján nagyjából 3500 tengeri mérföldnyire van a céltól. Előtte ketten futottak be, öten versenyeznek, míg mögötte tíz hajó igyekszik még hazafelé. Tizenegyen kiestek a versenyből.

Nyomkövető: http://tracking2016.vendeeglobe.org/hp5ip0/


Csatolt képek:

Támogatóink: