Extrém időjárás lehet a földvári ifi Eb-n

Várhatóan kemény körülmények között száll vízre április elején a Laser Radial utánpótlás osztály Európa-bajnoki mezőnye Balatonföldváron.

Kemény időjárást jósolnak az április elején Balatonföldváron rajtoló Laser Radial ifjúsági Európa-bajnokság mezőnyének. Az áprilisban még hűvös tóhoz 28 nemzet 200 fiatal vitorlázója érkezik, a mezőny negyede nőkből áll. A 2018-as szezon első és az előrejelzések alapján várhatóan egyik legkeményebb versenyén 12 futamot terveznek, de a döntők előtt legalább 4 érvényes futam megtartása szükséges. A versenyrendezők az esetleges extrém hideg időjárásra a helyszínen is reagálhatnak, például azzal, hogy naponta csak egy futamot tartanak.

A rendező Spartacus Vitorlás Egylet 300 főt befogadó melegedősátrat épít a kikötőben, a környék szállásadóit is bevonták az eseménybe és sok hotel - annak ellenére, hogy a versenyt a szezon előtt rendezik - teljes szolgáltatással üzemel. A verseny támogatója a Rooster Sailing technikai öltözeteiről ismert márka jóvoltából minden nevező egy profi technikai mellényt kap és a helyszínen működtetett boltjukban, további ruházatokkal és hajózási felszerelésekkel készülnek. A verseny összes helyezettje nagy értékű Rooster Sailing-ajándékokat kap.

Az Magyar Vitorlás Szövetség a versenyt anyagiakkal is támogatja. A verseny helyszínéül szolgáló Spartacus-telepen 2017-ben, szövetségi támogatással, jelentős fejlesztés valósult meg, így a tavaly ősszel megrendezett Finn dinghy-világbajnokságra a klub kiszolgáló helységei és klubháza teljesen megújult. Ez az infrastruktúra várja most az ifjú Laser Radial-versenyzőket is. (Fotók: Spartacus Vitorlás Egylet, www.radialyoutheuro2018.org

További részleteket az eseményről, a Laser hajóosztályról, a rendező Spartacus Vitorlás Egyeltről, a Magyar Vitorlás szövetségről itt olvashat. 

Sajtókapcsolatok

Gémesi Jóka
sajtóreferens
Laser Youth Radial European Championship 2018

Tel:: +36309522533

E-mail: gemesijoka@gmail.com

WEB: 
https://www.radialyoutheuro2018.org

FACEBOOK

https://www.facebook.com/spartacusvitorlasegylet/

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/laseryouthradial2018/

NAPI FOTÓ: Cserta Gábor

https://www.instagram.com/csero/

NAPI VIDEÓ: Ladányi János

https://www.facebook.com/ladanyi.janos


Csatolt képek:

Támogatóink: