Évadnyitó Orfűn

Elkezdődött a 49. orfűi vitorlás és vízisport évad!


Május 7-én szombaton, ünnepélyes keretek között kezdetét vette a Pécsi-tó 49. vitorlás és vízisport szezonja. Vitorlázók, szörfösök, modellvitorlázók, kajakosok és kenusok valamint a sárkányhajósok felvonulásával és seregszemléjével indult az évadnyitó ünnepség.

A Pécsi-tó sportolóit Orfű község polgármestere Füziné Kajdy Zita és az Orfű, Pécsi-tó NKft. ügyvezetője Rács Zoltán köszöntötték szombaton délelőtt az Orfűi Vitorlás Egyesület vitorlástelepén. A vitorlásklub képviseletében Rendeczki Lajos és dr. Bodnár Imre tájékoztatta a megjelenteket az idei év vitorlás sporteseményeiről, a klub rendezvényprogramjáról. A polgármester ünnepélyes keretek között megnyitotta a 49. orfűi vitorlás és vízisport évadot, majd megkoszorúzták a Pécsi-tavat.

Az évadnyitó résztvevői a napokban megnyílt Medvehagyma Házban ismerhették meg Gyöngyösi Cecilia télen készült legújabb vitorlázó-portréit és nem mellesleg látogatást tettek Orfű egyik büszkeségében, a település legújabb turisztikai látványosságát nyújtó létesítményben.

Regatta nélkül nem lenne teljes a szezonnyitás, ahogy ez évek óta megszokott, délben rajtolt a Pécsi-tó Kékszalagja, a Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny, Magyarország unikális rc vitorlás versenye.

Képek: Kálmándy Ferenc


Csatolt képek: