Évindító 29er Clinic

Az Alsóörsi Marina Vitorlás Klub a 9er osztályszövetséggel együttműködve 2024.04.12-14 között szervezte az idei év első edzőtáborát 29er osztályban.

Kilenc csapat, három edző kíséretében vett részt a három napos programon, melynek meghívott vezetőedzője a portugál Francesco Andrade háromszoros olimpikon 49er versenyző volt, aki a tábor tematikáját a hajó sebességére és a rajtolási technikákra hegyezte. 

Szerencsés három napon vagyunk túl. Az időjárás igazán kedvező, mondhatni nyárias volt. A szél tekintetében a szélcsendes percektől a 13 csomóig mindennel találkoztunk, így igazán sok körülményben tudtak a gyerekek készülni a jövő héten megrendezésre kerülő első ranglista versenyünkre. Francesco tartalmas elméleti előadásokkal készült, és a tábor végén elég pozitív visszajelzéseket kaptunk a gyerekektől. Bízom benne, hogy idén még lesz lehetőségünk hasonló clinicet szerveznünk.  

Nehéz időszakban van most az osztály, mert egy generáció váltásban vagyunk és páran átültek a 49erFX-be, és az alulról jövő fiatalok más osztályokat választanak. Ezen dolgozni kell majd minden szinten, többek között erről is szólt a mostani edzőtábor. Fontosnak éreztük, hogy a mostani flotta erős maradjon és tudjon fejlődni és leültünk ötletelni, hogy milyen kapukat kellene nyitni a létszám bővüléséhez.