Európai magyar Melges 24 sikerek

Az Európa Kupa sorozat 2. és 3. helyén magyar csapatok végeztek

Október 11-én Luinóban fejeződött be a 2015. évi Melges 24 Európa Kupa sorozat.

A European Sailing Series harmadik évadának hat versenyén összesen 19 nemzet 124 csapata vett részt legalább egy versenyen. Része volt a sorozatnak az osztály dániai világbajnoksága mellett egy-egy portoroz-i, balatonfüredi, medembliki, rivai és luinói regatta. Összesen 50 futam eredményét értékelték a sorozatban, amelyből 8-at lehetett ejteni.

Kitűnően szerepeltek a magyar csapatok:

Bakóczy Róbert kormányzásával 2. lett összetettben a balatonföldvári FGF Sailing Team, amelyben Robival Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence vett részt mind a hat versenyen. 
2014-ben ők nyerték a Pro-Am, vagyis az amatőr kategóriát, idén pedig már a teljes mezőnyben lettek ezüstérmesek. Eredményeik: 5-6-16-23-5-6.

Czégai Péter irányította a Jedi Businesst, Milbich András hajóját. Kettejükhöz még Hoffmann Henrik és Weöres Szabolcs csatlakozott. Eredményeik a hat versenyen: 8-3-24-24-8-11.

6. lett összetettben a Csoltó Ákos vezette Ponente, akik öt versenyen vettek részt a hatból.

Az összetett győzelmet a brit Miles Quinton csapata a Gill Race Team szerezte meg, míg a Pro Am kategóriában az ukrán Oleg Dyvinets' Marusia csapata diadalmaskodott. 

A European Sailing Series végeredménye itt.

Kisfilm magyar szereplőkkel is az utolsó luinói versenyről:

Támogatóink: