Európa-bajnokok további két évre

A Garda-avi Gargnanóban május 26-29 között futották a mozgáskorlátozott vitorlázók Európa-bajnoki futamaikat az Access osztályokban. Világ- és Európa-bajnokaink Mircsev Éva és Pegan Zoltán magabiztosan védték meg elsőségeiket.

2009-ben a franciaországi Port Camargue-ban lettek Európa-bajnokok. Együtt a kétszemélyes Access 303-asban és Zoli emellett megnyerte az egyszemélyes versenyt is. 
2010-ben világbajnokok lettek, szintén mindkét osztályban.
Az Európa-bajnokságot kétévente rendezik, így címvédőként érkeztek és már az első futamokon sem hagytak szemernyi kétséget sem affelól, hogy ugyanígy kívánnak távozni is. Az első nap után a versenyről szóló összes beszámolóban azt írták a helyszínről tudósítók, hogy kisebb csodára lesz szükség a magyarok legyőzéséhez... 
A mozgáskorlátozott vitorlázók az Access négy osztályában versenyezhetnek. Az egy- és kétszeméyes Access 303 mellett Access Liberty illetve Access 2.8-as küzdelmei zajlottak le. 
A Garda-tó déli részén fekvő Gargnanonál a szél rendszerint nem olyan erős, mint a tó északi felén, ám így is akadt egy olyan nap, amikor a viharos erejű légmozgás miatt a versenyzők nem szállhattak vízre.  A márik három napon azonban változatos szélviszonyok közepette, jó futamokat sikerült lebonyolítaniuk a rendezőknek.
Pegan Zoltán hibátlan vitorlázással, minden futamot megyerve lett ismét Európa-bajnok és MIrcsev Évával párban, a kétszemélyes Access 303-ban is csak egyetlen futamon került eléjük hajó. 
A versenyről olvashatnak még a hajóosztály honlapján:  www.accesclass.org 
Fotó: David Staley
Pegan-Mircsev
Pegan-Mircsev
Pegan Zoltán vezet az Access 3003 EB-n 2011

Támogatóink: