Eurolymp Garda: Arany Csoportban két hajónk is

Pál Gaszton Finnben, Tenke Tibor és Bezeréti Miklós Starban végzett a tizedik helyen a rangos Garda-tavi versenyen.

Osztályonként kilenc-tíz futam plusz Éremfutam, szokásos Garda-tavi időjárás (vagyis délelőtt északi, délután déli szél) és néhány jól szereplő magyar vitorlázó a fő mérlege az idei Expert Olympic Garda - Eurolymp 2011. A hagyományos és népszerű tavaszi versenyen idén is jó mezőny gyűlt össze az olimpiai hajóosztályokban.

Kitűnően szerepelt a Tenke Tibor - Bezeréti Miklós Staros párosunk. Az első nyolc futamban egyetlen tizenegyedik helytől eltekintve folyamatosan a legjobb tíz között vitorláztak az oimpikonokkal, Európa- és világbajnokokkal tűzdelt mezőnyben. Sőt! A nyolcadik futamot ők nyerték, így biztosan jutottak a Medal Race, az Éremfutam elitjébe, annak ellenére, hogy az utolsó két futamuk kicsit rosszabbul sikerült, mint az addigiak. Itt a 8. helyen végeztek, amivel már nem léptek előre az összetettben.
A Spartacus VE honlapján megtalálhatóak Tenke Tibor napi beszámolóimezőnyben
Hasonlóan jól szerepelt a Finn osztályban Pál Gaszton. Szintén bejutott a Medal Race mezőnyébe és ő is tizedik helyen végzett. Gaszton egyenletesen jól teljesített a 14 nemzet 37 hajóját felvonultató, a taaszi Garda-tavi versenyen megszokott módon erős mezőnyben. Fuameredményei a 4. és 14. hely közöt szórtak, így biztosan került az elitbe. Az Éremfutamon már nehezen léphetett volna előrébb, maradt is összetettben a tizedik, ami nagyon jó eredmény.
A futamokon Gasztonhoz hasonlóan jól vitorlázott Beliczay Márton, ám neki két futamja veszett korai rajt miatt. Ezzel együtt is jól szerepelt és a 15. helyen végzet. 
Rajtuk kívül még három Finnes vett részt a versenyen, akik szorosan egymás mögött vgeztek. Hirschler Richárdot, Haidekker Pétert és fiát Haidekker Elemért nyolc pont választotta el egymástól a 25-27. helyeken.
Volt magyar induló a női 470-esben is. A mindössze 15 hajót számláló mezőnyben Sipos Orsolya és Zsófia gyűjtötte a hasznos tapasztalatokat.
A versenyről beszámoló olvasható Eszes Bernadettől a Porthole-on
MVSZ-RI

Támogatóink: