Érthető lépés: a Veszprém-Balaton 2023 programsorozat is odaállt a Kékszalag mellé

A Kékszalag nemzetközi hírű regatta, köszönhetően annak, hogy Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyéről van szó. Így nem csoda, hogy a "Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa" program szervezője a VEB 2023. Zrt. is az idei 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj támogatói között szerepel.

Markovits Alíz, a VEB 2023 Zrt. vezérigazgatója a kékszalagos sajtótájékoztatón azt mondta: a vitorlázás és a Kékszalag a Balaton életének, kultúrájának meghatározó mozgatóereje; összeköt országokat, városokat, partokat, embereket – így egyértelmű volt, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a Kékszalag verseny mellé álljon.

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programja és célja ipasszolnak az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagdíjat szervező Magyar Vitorlás Szövetség törekvéseihez.   

A Veszprém-Balaton 2023 program értékei ugyanis a következők

  • Közösségépítés: hozzájárul a széttöredezett és egymással nem kommunikáló társadalmi rétegek kapcsolódásához.
  • Önkéntesség: a közösség aktivizálásával bevonja és új tapasztalatokhoz segíti a régió lakóit.
  • Hagyomány: olyan projektek létrejöttét támogatja, melyek tudatában vannak a lokális értékeknek, és ezek mentén tervez fejlesztéseket végrehajtani.
  • Innováció: új piaci és szellemi produktumok előállításával serkenti a térség iránti kulturális és gazdasági keresletet.
  • Fenntarthatóság: olyan fejlesztéseket valósítunk meg, amik segítik a régió modernizációját, mindezt oly módon, hogy azok hosszú távon is a régió környezeti és gazdasági érdekeit szolgálják.

Támogatóink: