Eredményszámító Műhelymunka

A Versenyrendező Bizottság 2016. május 21-én tartotta meg első moduláris képzési blokkját, melyen tizenöten vettek részt.

A képzés az MVSz Vihar rendszerében történő nevezés és a Sailwave programban való versenyeredmény kiszámítását volt hivatott megismertetni és gyakoroltatni a résztvevőkkel. A képzés három részből állt.

Az elődadók (Fluck Bence, Dávid Júlia, Hegedűs Léna és Fluck Réka) elsőként a Vitorlázás Versenyszabályainak (2013-2016.) alapjaira építve teremtették meg a szakmai alapokat, ezen a szinten is kiemelve a szolgáltatási szemléletet, hiszen a versenyrendező csapat tagjaként az eredményszámító közvetlen és közvetett hatással van a verseny megítélésére és minőségére is, hiszen a verseny végén a résztvevők egyértelmű, átlátható és kifogástalan eredményt várnak el. Második részként a résztvevők az elméleti alapok egy másik fontos eleméről a Vihar rendszer alapjairól kaptak képzést, gyakorlati feladatokkal. A leendő eredményszámítóknak három különböző verseny résztvevőit kellett a tesztrendszerbe feltölteniük. A betöltött nevezetteket gyakorlati feladatokban kellett kezelni és a képzés harmadik részeként szimulált versenyeken eredményeket számolniuk. Az előadók három, gyakran előforduló számítási esetet vettek át a résztvevőkkel. Első esetben a J24 –es osztály tavaszi flottabajnokságát használták példának, majd a Laser osztály három alosztályát Standard, Radiál, 4,7 kellett kezelniük. Végül, de nem utolsósorban a Tolnay emlékverseny YS kategóriáit kellett túraversenyen értékelniük. A rendszerek használata minden verseny esetében segít a magas színvonalú szolgáltatás megvalósításában, de ki kell emelni, hogy a ranglista versenyeken és a bajnokságokon kötelező a rendszer használata. Csak pontos és precíz, szakavatott módon számolt eredményeket lehet a Vihar rendszerben kezelni. Ennek hiánya közvetett módon befolyásolja az igazolt versenyzők év végi ranglista számítását. A résztvevők vizsgafeladatként versenydokumentációt kaptak, melyből eredményt kell számolniuk és visszaküldeniük június ötödikéig. Az eredményszámító modult sikeresen elvégzők névsorát a határidő lejárta után közzé tesszük.

Ezúton köszönjük a résztvevőknek, hogy figyelmükkel megtisztelték az előadást, az oktatóknak pedig a lelkiismeretes felkészülést.

A Versenyrendező Bizottság bízik benne, hogy a képzés hozzájárult a magasabb színvonal eléréséhez, a rendezők szakmai fejlődéséhez, a nemzetközi standardok biztosításához.

 

Sikeres versenyeket kíván

a Magyar Vitorlás Szövetség Versenyrendező Bizottsága

Támogatóink: