Érdi Mári újévi interjú

Óriási energiákat szabadított fel benne az olimpiai kvalifikáció és a riói szereplés. Alig érkezett haza, másnap már edzeni kezdett, és végigcsinált egy versenyekkel teletűzdelt ausztráliai edzéssorozatot, hogy jobb legyen az erősszeles sebessége. Így tekint vissza Érdi Mári, az Év vitorlázónője a 2016-os évre, amely után idén jön a folytatás: nyerni szeretne az U21-es világbajnokságon, az első tíz között végezni a felnőttek között, és jó eredményeket hozni a Világkupa-sorozaton.

Mindez abból az interjúból derül ki, amelyet a Szelek Szárnya online vitorlás magazin készített – Skype-on keresztül, otthonában elérve – Márival. Az interjúban Mári elemzi a nem a várakozásoknak megfelelően sikerült ifjúsági vb-t, de megtudhatjuk azt is, hogy szeretne továbbra is ausztrál edzőjével dolgozni, de szüksége lenne egy európai csapatra, akikkel folyamatosan együtt dolgozhat.

Mári 2016-ban elképesztő eredményeket ért el: ifjúsági világbajnokként, senkitől sem várva kvalifikálta magát az olimpiára, ahol futamot is nyert. Ezek után azonban nem pihent, hanem több mint két hónapot töltött Ausztráilában csak azért, hogy jobb legyen a sebessége a kreutz-szakaszban. Elképesztő alázatáról, munkabírásáról és vidám, kedves lényéről is sokat megtudhatunk ebből a beszélgetésből, amelyet kár összefoglalni, érdemes megnézni – a beszélgetés itt található.

Támogatóink: