Érdi Mári (MVM) három futam után a negyedik helyen áll Hyéres-ben!

A Francia Olimpiai Héten kedden, a verseny második napján versenyeztek először ILCA 6 hajóosztályban.

Érdi Mári rögtön az első futamban egy fekete zászlós rajtbüntetést kapott (amelyet már a megrendezett három futam után ki is ejthetett), majd elég hamar összeszedte magát és egy remek harmadik hellyel vigasztalódott (ha egyáltalán szomorkodott - nem szokása...). A nap utolsó, harmadik futamában hatodik lett, ezzel pillanatnyilag a negyedik helyen áll a 67 hajóból álló mezőnyben.

Hétfőn az ILCA 7 mezőnynek csak egy futamot tartottak meg. Ebben Vadnai Jonatán 27. lett. A keddi két versenyben egy 50. és egy 26. helyezést szerzett, ezzel három futam után a 37. helyen áll a 68 induló közül.

Kedden borús időben, meglehetősen forgolódó 8-12 csomós szélben került sor a futamokra, szerdára jelentős változást jelzett előre a helyi tengeri meteorológiai szolgálat: kiderül az ég, 19 fokig melegszik az idő és 21-31 csomós észeknyugati szél várható. Érdi és Vadnai is jó erős szélben, kedvező lehet számukra ez az időjárásváltozás, ha megvitorlázható lesz a szél és sor kerül a szerdai futamokra.

A Francia Olimpia Héttel egy időben rendezik meg, az egyébként egy nappal korábban, vasárnap kezdődött Last Chance Regattát, az adott hajóosztályban még olimpiai kvótát nem szerzett nemzetek versenyzői számára. Pillanatnyilag egyetlen magyar induló sincs kvótaszerző hely közelében. A 49er hajóosztályban induló Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér (EGIS-SVE) kilenc futam után 22. a 33 hajós mezőnyben. A fotógaléria egyik legszebb képét róluk lőtte a Sailing Energy csapata.

A férfi szörf mezőnyben kilenc futam után Sánta Bence (Magyar Szörf Akadémia SE) a 34., Kossovics Máté (Körte SE) a 36., Bors Máté (THE) a 43. helyen áll az 50 fős mezőnyben.

Női szörfben ugyancsak kilenc futam után, 33 induló közül Simon Hanna (Körte SE) pillanatnyilag 27., Szentiványi Sára (SVE) 29.

Eredmények (Last Chance Regatta és Olimpiai Hét): https://sof.regatta.ffvoile.fr/en/default/races/race-resultsall

Kép: Sailing Energy

visyla

 

Támogatóink: