Érdi Mári (MVM) a tizedik helyen áll az ILCA 6 világbajnokságon

Vasárnap, január 7-én még kvalifikációs futamokkal folytatódik a verseny Mar del Platában.

A szombati időjárás nehéz feladat elé állította a rendezőket, az előrejelzés ismét délutáni vihart ígért, de dél körül sikerült találni egy időjárási ablakot, amiben három nagyon szép futamot sikerült lefuttatni mindkét csoportnak. Az egyenletes 15-20 csomós északi szél kedvez Érdinek, ez meg is látszott a futameredményein, csoportjában második, hatodik és tizedik helyével feljött az összetett tizedik helyre a 46 ország 102 vitorlázóját felvonultató mezőnyben.

Pozíciója biztató: mindössze kilenc ponttal van lemaradva a képzeletbeli dobogó harmadik fokát pillanatnyilag elfoglaló Charlotte Rose-tól (USA). Ha marad az erősebb szél és tudja hozni a szombati három futamban megvillantott egyenletes teljesítményt, bármi lehetséges. A vezető helyen pillanatnyilag Tokió olimpiai bajnoka, a háromszoros világbajnok dán Anne Marie Rindom áll, aki az eddigi négy futamból kettőt megnyert.

A szombati utolsó, sorrendben negyedik futam végefelé már megjelentek a viharfelhők Mar del Plata felett, de a lecsapó vihar előtt még mindenki biztonságban a kikötőbe ért.

Eredmények

Fotógaléria

Videók

Kép: Matias Capizzano

visyla