Érdi Mári futamot nyert a világkupa versenyen

Megvan az első magyar futamgyőzelem Enoshimában, Érdi Mári nyerte a 6. futamot. Berecz Zsombor 2. és 3. helyeket ment pénteken.

A csütörtökihöz hasonló időjárásban versenyeztek pénteken is az enoshimai világkupa forduló mezőnyei. A férfi 470-esek három, a többiek két futamot teljesítettek. A nap végére Érdi Mári és Berecz Zsombor is az első hatba került.

A női laser radial osztályban Érdi Mári futamgyőzelemmel nyitotta a napot, majd a következő, hetedik futamban a 7. helyen ért célba. Ezzel ismét nyolc helyet lépett előre és már a 6. az összetett listán. Vezet a világbajnok belga Emma Plasschaert a dán Rindom és a brit Young előtt.

Berecz Zsombor négy helyet javított a pénteki 2. és 3. helyezéseivel és az 5. helyen áll az összetettben. A finnes mezőnyben az előolimpián ezüstérmes holland Nicholas Heiner áll az élen, aki minkét pénteki futamban első lett.

A férfi laser standard mezőnyben Vadnai Jonatán 4, Benjamin pedig három hellyel jött feljebb, így Jonatán a 20. testvére pedig a 31 helyen áll jelenleg. Pénteken Jonatán 15 és 16, Benjamin pedig 26. és 17. helyeken futott célba. A laser standard mezőny élén a ciprusi Pavlosz Kontidesz áll megelőzve a az ausztrál Wearnt és a francia Beranzt.

A Gyapjas testvérek három futamot teljesítettek pénteken és a nap végére öt hellyel kerültek hátrébb. Így a 21., a 14. és a 17. helyek a az összetettbeli 15. pozícióhoz voltak elegek. Első az ausztrál Belcher-Ryan egység, mögöttük a spanyol Xammar-Rodriguez és a svéd Dahlberg-Bergström kettősök állnak.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

További cikkünk az enoshimai világkupa versenyről:

JAVÍTOTTAK A MAGYAR HAJÓK A VILÁGKUPA FORDULÓN

CSAK A FINNESEK VERSENYEZTEK ENOSHIMÁBAN A MÁSODIK NAPON

GYAPJASÉK KEZDTÉK A LEGJOBBAN A VILÁGKUPA VERSENYT ENOSHIMÁBAN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing, Jesus Renedo / Sailing Energy / World Sailing