Érdi Mári és Vadnai Benjamin egyre jobban áll

A Laser osztályokban tovább javítottak a magyar hajók (Érdi Mári már 4.), a férfi 470-esben viszont a Gyapjas-hajó ismét visszaesett pár helyet, Litkeyék feljebb jöttek.

Az előrejelzéseknek megfelelő gyenge, versenyzésre alkalmatlan széllel indult a palmai verseny negyedik napja, délelőtt nem is, csak kora délután szálltak vízre a mezőnyök. Végül a férfi 470-esek ezüst csoportja kivételével minden osztálynak sikerült két futamot rendezni, születtek meglepetés eredmények - férfi 470-esben például futamot tudott nyerni a 30. helyen álló malajziai hajó -, de azért akik elől voltak, ott is maradtak.

Jól jött ki a gyenge szeles napból Érdi Mári, 5. és 10. helyeket ment, ezzel újabb két helyet előrelépett és nyolc futamot követően a 4. helyen áll 58 ponttal. Egy ponttal marad el a brit Youngtól, aki 23. és 27. helyével a nap vesztesei közé tartozik, és hárommal előzi a 24. és 1. helyeket elérő belga Plasschaertet. Az élen helycsere történt, a sokáig vezető holland világbajnok Bouwmeestert megelőzte a dán Rindom, előnye szabad szemmel is jól látható, 8 pont.

A férfi Laser Standard mezőnyben Vadnai Benjamin előbb egy 31. hellyel pár pozícióval hátrébb került a tegnap szerda esti álláshoz képest, a következő futamban viszont bravúrosan teljesített, 3. helyen futott be. Így felkapaszkodott a 14. helyre tisztes, hétpontos előnnyel a mögötte lévő amerikai hajótól. Továbbra is ausztrál Wearn vezet az új-zélandi Meech és a horvát Stipanovic előtt. Vadnai Jonatán az ezüst csoportban a 7. futamban 44. helyet fogott, utána viszont megnyerte a csoportot és összességében ezzel együtt is veszített négy helyet, így 70.

A gyenge szeles nap a férfi 470-es Gyapjas testvéreknek nem esett túl jól, 17. és 40. helyeikkel éppen kicsúsztak az első húszból, a körülöttük szorosan lévő ellenfelek közül az amerikaik, az oroszok és az új-zélandiak elhúztak. Mögöttük négy ponttal következik a legközelebbi ellenfél, kicsit “szellősebb” helyzetben vannak a szerda estihez képest. Ellépett a mezőnytől az eddig is vezető ausztrál hajó, Belcher és Ryan előnye 31 pont a masszívan javuló és már második török Cinar-Cinar kettős előtt, őket viszont négy ponton belül három egység követi és tíz ponton belül van a hatodik is. Az ezüst csoportban egy futamot rendeztek, ezen Litkeyék 23-ként végeztek, ezzel tartják a 67. helyüket.

A verseny eredményeit itt lehet figyelemmel kísérni.

Szerző: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotók: Tomás Moyá/Sailing Energy/Trofeo Princesa Sofia Iberostar

Támogatóink: