Érdi Mári és Székely Tonyó fórumbeszélgetése nyitotta az 51. orfűi vitorlás szezont!

Olimpiai felkészülés ma és 30 évvel ezelőtt címmel rendezett fórumbeszélgetést az Orfűi Vitorlás Egyesület és az Orfűi Turisztikai Egyesület csütörtök este Orfűn, a Medvehagyma Házban.

Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kérdezte a két olimpikont. Nagyon izgalmas formában folyt a beszélgetés, az egyik olimpikon elmesélte, hogyan kezdett vitorlázni és onnan hogyan jutott el az első nemzetközi versenyéig, majd a másik olimpiai résztvevő elmondta, hogy az ő pályafutásában mindez, hogy történt.

Az életpályák egyes szakaszait párhuzamosan hallhatta a közönség a meghívott vendégektől, akik az olimpiai részvételükig színes beszámolókkal avatták be a hallgatóságot felkészülésük, pályájuk műhelytitkaiba. Szó volt életpálya-modellről, edzőkről, sportvezetőkről, hajókról és minden egyéb sportfelszerelésről, ami a felkészülés során szükséges volt vagy lett volna. 30 éves összehasonlításban hallhattunk két külön világról és két emlékezetes olimpiáról.

Aki ott volt nagyon élvezte, aki távolmaradt sajnálhatja, mert az élmény szavakban visszaadhatatlan.

A következő orfűi fórumbeszélgetés március 22-én lesz, dr. Dulin Jenő ad elő A Magyar Vitorlázás Története című könyvéből, feledhetetlen sztorikat.

Képek: Kálmándy Ferenc

További képek az Orfűi Vitorlás Egyesület Facebook oldalán!


Csatolt képek: