Érdi Mári a Világkupa döntőben is éremfutamos

Érdi Mári az utolsó napon szerzett két második hellyel nagyon stabilan éremfutamos, a Gyapjas testvérek végül a 12. helyen zártak a Világkupa döntőben Marseilles-ben.

Szombaton három futammal zárult a Világkupa döntő Marseilles-ben, a két magyar hajó közül az egyik éremfutamos helyen fejezte be a versenyt, a másik pedig nem sokkal szorult ki a medalrace-ből. Érdi Mári meg tudta tartani a második helyét a szombati versenynap után is, két 2. és egy 18. (kieső) helyeket ért el a teljes mezőny számára zárónapon.

A férfi 470-es mezőnyben a verseny közepén élen álló Gyapjas testvérek végül a 12. helyen fejezték be a döntőt. Minimális hátránnyal, kettő ponttal csúsztak le a medal race-ről. A versenyben jelenleg a többszörös világ- é s európabajnok ausztrál Belcher-Ryan kettős vezet, őket a spanyol Xammar-Rodriguez és a német Winkel-Cipra egységek követik - még bőven ledolgozható hátránnyal.Gyapjasék 78 ponttal zárták a versenyt, aminek kiélezettségét jól mutatja, hogy a 8. helyezett olasz hajó stabilan éremfutamos.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szerző: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Richard Langdon, Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing