Érdi Mári a melbourne-i Világkupa döntőn

December 4-én elkezdődött, és 6-tól indulnak a futamok is a 2016-os szezon Világkupa sorozatának záró eseményén, a Világkupa döntőnek is nevezett regattán Melbourne-ben. A mezőnyben ott van Érdi Mári is, aki természetesen szeretné az idei parádésra sikerült évét két jó eredménnyel zárni. Előbb Melbourne vízein a felnőttek között idei negyedik Világkupa részvételén, majd Új-Zélandon az ifjúsági világbajnokságon.

A most már hetek óta a déli féltekén edző, valamint két helyi versenyen is diadalmaskodó Márit Náray Vili érte el néhány gyors kérdés erejéig:

  • Milyen esélyekkel vágsz neki a melbourne-i versenynek?

  • A Világkupán a célom az első tízbe bekerülni. Remélem nagyobb szél lesz és meg tudom nézni, hogy mennyit fejlődött a sebességem. Az elmúlt hetekben főleg arra koncentráltunk, hogy az erősszeles sebességemet fejlesszem.   

  • Itthon elnyerted az Év Vitorlázója címet, és sokan szurkolnak neked. Ez jelent-e további ösztönzést?

  • Nagyon jól esik ha szurkolnak, sajnos sok rosszat akaró ember is van, úgyhogy minden pozitív ember kincs! Azt, hogy elnyertem az év ifjúsági vitorlázója díjat nagyon
    köszönöm, és a családom, klubom, szponzoraim, edzőm és a Magyar Vitorlás Szövetség rengeteg munkáját.

  • Az olimpia után keveset pihentél, nem fáradtál-e el fejben az év végére?

  • Persze fáradt vagyok már, nem láttam 2 hónapja a családomat és már nagyon hazamennék, de úgy tekintek a hazamenetelre, hogy az lesz a jutalom, ha még ezt a 3 hetet végignyomom.

Mári szerepléséről természetesen folyamatosan beszámolunk majd.

A verseny honlapja: http://sailingworldcupmelbourne.com/

A futamokról GPS nyomkövetéssel grafikus közvetítés lesz látható innen elérhetően: http://sailingworldcupmelbourne.com/live-tracking

A Laser Radial osztály első futamára a tervek szerint november 6-án kedden helyi idő szerint 9:30-kor kerül sor, ami nálunk még november 5-én hétfőn este 23:30-kor lesz.


A fotók Mári idei Világkupa szereplésein, a Weymouth és Csingtao vizein rendezett versenyeken készültek. 


Csatolt képek:

Támogatóink: