A legjobbak között a világranglistán

A legjobb magyar vitorlázók - az MVSz-szel szerződött élsportolók - szinte mindannyian előreléptek a a World Sailing legfrissebb, decemberben nyilvánosságra hozott világranglistáján, amely az olimpiai osztályok versenyzőinek teljesítményét összegzi.

Laser Radial osztályban évvégi kitűnő Világkupa 4. helyével Érdi Mári a 19. helyről már a 11-re jött előre. Egy év alatt 42 helyet javított a pozícióján. A listán 407 női laseres szerepel és az elmúlt 12 hónap hat legjobb eredményét veszik figyelembe a pontszámításban.

Érdi Mári eredményei és pontszámítása:

  

Berecz Zsombor 48. a Finn dingi világranglistán 372 versenyző közül.
Ő az Olimpiára készülve sokkal kevesebb magasan rangsorolt nagy nemzetközi versenyen vett részt, így neki csak három eredményét lehet számítani hat helyett. Ha indult volna még három másik magasan rangsorolt versenyen, és ott átlagban úgy teljesít, mint a beszámított három eseményen, akkor ő is az első tíz környékén lenne a világranglistán!

Lasereseink - Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán és Tomai Balázs - 670 Laser Standard versenyző között az 53., 55. és 69. helyen vannak a világranglistán.
A 470-es osztályban pedig a Gyapjas-testvérek kerültek be a 201 hajós listán a 105. helyre az EB részvételük révén.

Az Magyar Vitorlás Szövetséggel szerződésben nem álló, de olimpiai osztályban versenyzők közül a Nacra 17 katamarán vegyespárosok között a 97 hajós listán Virág Flóra és Jankovics Gábor a 67.
A szörfösök közül az RS:X női világranglistán Cholnoky Sára 76. négy versenye eredményét számítva a 145 versenyzőt összesítő táblán. A férfiaknál Gádorfalvi Áron öt verseny eredményét beszámítva 36. az RS:X osztályban 280 szörfös közül. Nickl András 134. (2 verseny eredményével), Sánta Bence 165., Hanzély Márk 254.

A World Sailing világranglista: https://members.sailing.org/rankings_table.php?includeref=ranking26302&rankdiscipline=2&ranktype=3&rankclass=61&rankdate=latest


Csatolt képek:

Támogatóink: