Első állomás: Balatonmáriafürdő

A szokásos időpontban az iskolai évzárók utáni hétvégén lezajlott a III. BMVI Kupa Balatonmáriafürdőn.

Idén négy egyesület összefogásaként az I. RS Feva & O’pen Bic Kupa az első állomása volt ez a verseny. Ebben a sorozatban mutatja meg magát Magyarországon először az Európában már népszerű O’pen Bic hajóosztály. Nem titkolt célja az osztálynak, hogy 2019-re kivívja az MVSz-es ranglistastátuszt. 

Az időjárás nem fukarkodott a széllel a három nap alatt. Pénteken a próbafutam idejében Igali Csilla versenyrendező az edzőkkel egyetértésben a gyerekeket a parton tartotta. Ezt követően szombaton egy kisebb várakozás után előbb az RS Fevák merészkedtek a pályára majd az O’pen Bicek is kimentek. A gyerekek helytálltak és a nagy szél ellenére igyekeztek teljesíteni a pályát. Vasárnapra a szél egy kicsit alábbhagyott és reggel az előzetesen kihirdetett időpontban kezdetét vette a verseny. Az első futamot követően a szél szinte teljesen leállt és szünet következett. A várakozásban kimerült O’pen Bic számára úgy döntött a rendezőség, hogy nem bonyolít több futamot, de a Fevások még két megmérettetést teljesítettek.

Az I. RS Feva & O’pen Bic Kupa a következő héten folytatódik Keszthelyen, majd augusztusban Fonyódon és szeptemberben zárul Ábrahámhegyen. Köszönet a szponzorainknak, akik nélkül a verseny nem valósult volna meg: Aegon Biztosító, Garai Szikvíz, Port Burger, Balatonmáriafürdő Önkormányzata, 3B Turisztikai Egyesület, Magyar Vitorlás Szövetség, Hullám Villa, Erzsébet Sörház. 

Részletek a versenyről szóló sajtóanyagban, amely itt olvasható.  Az eredmények pedig a csatolt fájlban találhatóak. 


Csatolt fájlok:

Támogatóink: