Elrajtoltak a gyerekek is - rekord az Évadnyitón

Rekordszámú indulóval az elmúlt hétvégén elindult az idei Nádas Kupa gyerekverseny-sorozat a T-Systems támogatásával, Csopakon.

nagyhajósok mellett a gyerekeknél is elindult a versenyszezon, ráadásul rekordszámú nevezővel, ami azért is lényeges, mert az utóbbi években a gyerekversenyek közül kimaradt az Évadnyitó, mert kevés versenyző indult volna. A T-Systems támogatásával a Nádas Kupa versenysorozat részeként megrendezett idei Évadnyitón 72 optimistes versenyző indult. Emellett hat egység rajtolt el a 420-as mezőnyben.

A szélviszonyok végül csak egy rövidített futam megrendezését tették lehetővé, de a kezdők számára nagy élményt jelentett a kezdeti viharfelhők előli partra vontázás, valamint a fiatalok részesei lehettek a hagyományos füredi nagyhajós vitorlabontásnak, lobogófelvonásnak és Balaton-koszorúzásnak is. A gyerekek Évadnyitója egyben a Havas Nádas Kupa - kombinált sí- és vitorlásverseny - vitorlázó versenyszáma volt, a márciusi eplényi síverseny folytatásaként, amelyen így végül 2 sífutam, és 1 vitorlásfutam összevonása alapján hirdettek eredményt. A gyerekek Évadnyitóján az első éves, illetve kezdő optimistes versenyzők zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indultak a fehér szalagos másodéves haladó és a piros szalagos nemzetközi válogató versenysorozatban résztvevő versenyzőkkel. A verseny legjobbjai díjat kaptak.

A Nádas Kupa versenysorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A verseny részletes eredményei a csatolt dokumentumokban (pdf) találhatóak. További részleteket a szombati versenyről és a Nádas Kupar versenysorozatról ebben beszámolóban és a Nádas Kupa hivatalos Facebook-oldalán olvashat.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: