Elkészült Agárdon a VVSI székhelyén a rehabilitációs központ

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola felújított telephelyének avató ünnepsége Agárdon

2015. december 4-én átadták a VVSI felújított és új létesítményeit. A „Komplex rehabilitáció Gárdonyban” című projekt a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi székhelyén nagyszabású építkezést valósított meg.

A beruházás egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központ létrehozását és működtetését foglalta magában. A projekt befejezésével teljesen akadálymentesített tornaterem és konditerem, szállás épület és étterem várja a látogatókat. A szállodát a központba érkező, fejlesztésre, rehabilitációra szoruló gyermekeken és felnőtteken túl azok családtagjai is igénybe vehetik, de lehetőség lesz kerekes székes, mozgássérült csoportok egyidejű vendégeskedésére is.

A korai fejlesztő központ eltérő fejlődésű gyermekek és családjuk számára kínál intenzív intervenciót. A mozgássérültek esetében az aktív életre való felkészítésre helyeződik a hangsúly nappali, valamint átmeneti bentlakásos formában, melynek különleges eleme a kerekes székesek számára épített Ability park, illetve az akadálymentes próbalakás.

A megnyitó ünnepség moderátora volt: Fülöp Attila miniszteri biztos, Emberi Erőforrások Minisztériuma. A program zászlófelvonással kezdődött, majd az épületet megáldotta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. A szalagátvágásnál jelen volt: Deák Csaba a Pro-Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, L. Simon László államtitkár, Soltész Miklós államtitkár, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Tóth István Gárdony város polgármestere. A létesítményt átadta Balog Zoltán az Emberi Erőforrások minisztere.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnökségét Váradi Imre képviselte.

Az ünnepség helyszínbejárással folytatódott. 

 

Feltöltött fájlok(nincs)Tagek

Támogatóink: