Egytestű győzelem a Fehér Szalagon

A 2012. évi Mitsubishi Nagydíjon, a Fehér Szalagon abszolút első a Szentkirályi - Principessa Team. A Sirocco a Classic Round nyertese.

Meleg, napos nyári napon, 30-35 fokos melegben rekordlétszámú mezőny, közel kétszáz hajó rajolt reggel 9 órakor Balatonfürednél a Fehér Szalag - Mitsubishi Nagydíj vitorlás versenyen. 
Előbb a Classic Round, vagyis az 1945 előtt épült vagy addig megszületett tervek alapján készült gyönyörű klasszikus hajók rajtoltak, majd rövidesen a többiek, köztük a legmodernebb többtestű versenyhajók indultak. 
Gyenge szélben kezdődött a verseny és azok közül kerültek ki a győztesek, akik az első szakaszon, a Balatonfüred-Kenese távon a déli oldalt favorizálták. Az északi part közelében a mezőny balszerencsésebb fele megszorult a szélcsendben.
A gyenge szélben a Szenkirályi-Principessa Team csapata nyert a Liberával, amelyet szokás szerint Rauschenberger Miklós kormányzott. Így tehát sokakat meglepve egytestű hajó diadalmaskodott a katamaránok előtt. 
Második helyen a múlt heti Boden-tavi tókerülő versenyen hetedik helyet szerzett katamarán, az RSM-DTM Hungary One d'Or futott be a füredi célba Vándor Róbert irányításával. 
Harmadik lett a tízszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette csapat, akik versenyen először próbálták az eredeti mintájára megépített, új hajótestekkel felújított Budapest Bank Katamaránt. 
Negyedik a Buda Cash - Vodafone Gemini Ventilo 28-as lett és az abszolút ötödik helyen érkezett a Classic Round így nagy fölénnyel megnyerő Sirocco Cittel Lajos kormányzásával.
E sorok írásakor (17:30) még sok hajó a pályán vitorlázik a cél felé. Mostanra viszont frissült a déli szél, így mindenkinek esélye van este 7 óráig limitidőn belül célba érni. Korábban a gyenge szélben sokan feladták a versenyt, de 110 hajó már kerülte a tihanyi pályajelet. 
Eredményhirdetés 21 órakor lesz. 
 
Végeredmény:
Archív fotó: Cserta Gábor ©cseropix.hu
 
Principessa
 
Principessa

Támogatóink: