Egy hónap múlva indul a balatoni Dragon Eb, világhírű versenyzőkkel

Május 26-án kezdődik Balatonfüreden a Dragon Európa-bajnokság, amelyen a világ legismertebb vitorlázói közül ott lesz például Jochen Schümann háromszoros olimpiai bajnok is, a legerősebb magyar csapat pedig a Kis-Szölgyémi Ferenc - Kiss Tamás - Vezér Károly alkotta trió.

Egy hónap múlva, május 26-án indul Balatonfüreden az év egyik legfontosabb nemzetközi versenye, a Dragon Európa-bajnokság . A technikai ellenőrzések után az első futamra várhatóan május 28-án kerül sor. A Dragon Eb-n a világhírű vitorlázók is indulnak, köztük Jochen Schümann háromszoros olimpiai bajnok mellett az America’s Cup-versenyekről ismert ausztrál Peter Gilmour, valamint az 1996-os atlantai olimpia bajnoka, az ukrán Jevgen Braszlavec. A jelenlegi állás szerint 15 országból közel 60 hajó, azaz 180 sportoló regisztrált, így népes mezőnyre és nagyszerű versenyre van kilátás. A legesélyesebb magyar csapat a Kis-Szölgyémi Ferenc - Kiss Tamás - Vezér Károly alkotta trió - közölte a Hunsail.hu-val a Magyar Dragon Szövetség. (A teljes sajtóanyag, amely részletesen ír a versenyről és az indulókról itt érhető el.)  A balatonfüredi Dragon Eb nyílt verseny lesz, így hongkongi és japán vitorlázók is részt vesznek a futamokon.

A Dragon Európa-bajnokságot a Dragon osztály magyarországi szervezete, a Magyar Dragon Szövetség a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balatonfüredi Yacht Club tapasztalt szervezői és rendezői gárdájával együttműködésben bonyolítja le. Őket egészíti ki a világversenyek rendezéséhez előírt nemzetközi versenybírói, ellenőri és versenyrendezői csapat. A Magyar Dragon Szövetség közölte azt is, hogy az Eb rendezése csak támogatókkal és partnerekkel lehetséges, ezért a rendezők köszönetet mondanak a versenyt támogatóinak és partnereinek: az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Marinepoolnak, Novofer Zrt.-nek, a Quantum Sails-nek, a Homola Pincészetnek, a Szt. Donát Pincészetnek, a Kreinbacher Birtoknak, az Öregtanyának, a Live PR-nak, a SailingBooks.hu-nak, valamint a Hungária Yacht Clubnak és az MVSZ-nek. 

További információk a versenyről:

A Magyar Dragon Szövetség teljes sajtóanyaga

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu

Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary

E-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: