Dr. Dulin László (1938-2015)

Július 19-én váratlanul elhunyt. 

Vitorlázó múltja az 1960-as évek végén kezdődött, amikor vásárolt egy rossz állapotú 15-ös jollét, amit nagyon szépen rendbe hozott, ÁMOR névre keresztelte. 

Majd néhány év múlva társaival megvásárolta a FERGETEG nevű 50-es cirkálót, amit közösen felújítottak. 1979. évi bajnokságon már indultak a hajóval, de később eladták.

1981-85 között a CINKA PANNA 22-es cirkálón vitorlázott, több versenyt nyertek, többek között 1981-ben és 1985-ben bajnoki helyezettek voltak.

Az 1980-as évek végén vásárolt egy Rebell alsó testet, amelyből egy gyönyörű MÁNIA nevű hajót épített. 1990-1991-ben két magyar bajnokságot nyertek.

A kilencvenes évek elején visszahúzott szíve a klasszikusokhoz, mikor Kapuváron családjával közösen MÁGIA néven 30-as cirkálót építetett, mellyel 1995-ben az osztály Kékszalagját is megnyerte.

A közelmúltban saját Dragonján (MENÜETT) vitorlázott, versenyzett. Néhány éve társtulajdonosa volt egy Elán típusú hajónak.

Kupát alapított a Rebell osztály részére, és testvéreivel Dulin-díj névvel örökös vándordíjat, az ifjú tehetségek számára. Több évig volt a Nagyhajós bizottság tanácsadója.

Mint hajótervező sok épülő hajó statikai, állékonysági és víz alatti részek terveit készítette el, tanácsaival segített az építés végleges kialakításában (BOHÓ, MÁGIA, ÁBRÁND, BENJAMIN).

Nemcsak vitorlázott vagy hajókat épített, de sok szakcikket írt a Vitorlázás újságba, és a Hajó magazinba. Társszerzője volt a két kiadást is megélt Vitorlássport című nagy sikerű könyvnek.

Halálával itt hagyta kedvenc tavát, a Balatont is.

Támogatóink: