Csopaki SUBARU Évadnyitó Pályaverseny

Bár a One Design osztályok már túl vannak első versenyhétvégéjükön, hivatalosan 2019. május 11-én kezdődik a vitorlás versenyszezon a Balatonon. Ezúttal nem is akárhogyan, hiszen a szombati, hagyományos Balatoni Évadnyitó túraverseny mellett, vasárnap Csopakon egy pályaversenyen is megkezdhetik a szezonra hangolódást a vitorlázók.

A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében szombaton a széliránytól függetlenül ezúttal is a Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred távot kell teljesítenie a mezőnynek. Az újdonság az, hogy szezonkezdő hétvégén nem csak egy túraversenyen mérhetik össze tudásukat a vitorlázók, ugyanis az Egis SE hagyományt teremtő szándékkal – vasárnap évadnyitó pályaversenyt rendez a Csopak előtti vízterületen.

„Miért mennének haza a csapatok, ha már lent vannak végre a Balatonon. Szombaton túráznak egy jót, mi pedig abban bízunk, hogy lesz kedvük maradni és egy jót pályaversenyezni, ami kiváló edzéslehetőség a szezon elején. Reményeink szerint ideális szélviszonyok között rendezhetjük meg a két futamot, a klasszikusnak mondható trapéz pályán” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főszervezője.

Fontos megemlíteni, hogy a szombati túra- és a vasárnapi pályaversenyre egy helyszínen, a balatonfüredi Vitorlás Étterem emeletén található Vitorlázeumban lehet nevezni, 2019. május 10-én pénteken 18:00 és 22:00 óra között. Azoknak sem kell aggódniuk, akik csak szombaton döntenék el, hogy elindulnak-e a vasárnapi pályaversenyen, ugyanis 2019. május 11-én, szombaton is leadhatják nevezésüket, méghozzá az Egis SE vízitelepén (Csopak, Örkény István sétány 12/C) működő versenyirodán, 16:00 és 20:00 óra között.

„Örömünkre szolgálna, ha mindkét napon, mindkét versenyen sokan élnének a lehetőséggel, hogy végre vitorlázhatnak. Mi mindent megteszünk majd, hogy a vasárnapi verseny is maradandó élmény legyen mindenkinek” – mondta még az évadnyitó pályaversenyről a verseny főszervezője.
Kezdődik tehát a balatoni vitorlás és hajózási szezon. A balatonfüredi évadnyitó Vitorlabontó Ünnepség és Vitorlásverseny több, mint 80 éves múltra tekint vissza. A rendezvénysorozat színes sport és kulturális programokat kínál az érdeklődőknek. Az ünnepi beszéd után felvonják a központi vitorlás hajóra a nemzeti lobogót és megkoszorúzzák a Balatont, mellyel hivatalosan is megkezdődik a hajózási szezon.

A versenykiírását és utasítását az alábbi linkeken elérhetiktek.

Versenykiírás

Versenyutasítás

Szöveg és fotó: EGIS SE, Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek: