BREAKING! Egy évvel később lesz a tokiói olimpia - A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány megállapodott a tokiói olimpia új időpontjáról. E szerint a nyári játékokat 2021 július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a japán fővárosban.

*

A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az új időpontról:

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban az évszakban és időpontban kerül sor, amire a versenyzőink már korábban is készültek.  A vitorlázás időjárásfüggő sport, az eredményeket nagyban befolyásolják a helyi szél- és áramlásviszonyok, ebben nem lesz érdemi különbség ahhoz képest, amit a magyar vitorlázók az előolimpiai versenyeken Enhosimában már korábban megtapasztaltak.

A főtitkár hozzátette, hogy a NOB döntése alapján már el lehet kezdeni az olimpiára kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor – finn dingi, Érdi Mária – laser radial, Vadnai Benjámin – laser standard) és a kvótára még esélyes vitorlázók (Gyapjas Balázs és Zsombor - 470) felkészülési programjának részletes újratervezését. A hosszabbított felkészülést a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja majd.

Budapest, 2020. március 30.

Fotó: Tóth Boglárka, Jesus Renedo / World Sailing - Sailing Energy