Borulások, kalandok Agárdon, de mindenki élvezte

Izgalmasra sikerült az agárdi ARSC Kupa, de mindenki élvezte a versenyt. Most az is kiderül miért.

Egy sor hajóosztály vonult fel március végén Agárdon, az ARSC Kupán: finnesek, kalózosok, laseresek és opések is. A március végén megszokott szeszélyes időjárás fogadta a mezőnyt. Az első napon nem volt szél, így a parton folytattak eszmecserét a versenyzők. Szombat reggelre sem jött meg a szél, de az előrejelzések akkor már bizakodásra adtak okot. Végül délelőtt 10 óra után kiment a vízre a mezőny “Kívánni se lehetett volna szebbet, 7-10 csomós szélben folyt a verseny” - derül ki a szervezők Hunsail.hu-nak elküldött beszámolójából.

Kisebb szélfordulókkal tarkított gyönyörű időben élvezetes első futamot sikerült megrendezni. A második futamra beerősödött a szél, 14-17 csomóra, ezért pályamódosításra volt szükség. “Itt már látszott ki mennyi időt töltött az edzőteremben télen. A végére felborult 1-2 hajó, elszakadt egy felhuzó, de mindenki élvezte, és befutott” - derül ki az összefoglalóból.

A harmadik a “kalandos” futam lett. A szél teljesen elfordult, ezért újabb pályamódosítás következett és közben megjött a a várt vihar: 20-23 csomós széllel és szakadó esővel. A mezőny nagy része úgy döntött tartalékol jövő hétre és a partra sietett. Voltak azonban, akik kint maradtak, egy pályárövidítés után a rendezők az első kör után befuttatták a versenyzőket. Jellemző a szeszélyes időjárásra, hogy az eredményhirdetésen ismét elkezdett szakadni az eső, de ettől még mindenki megkapta a neki járó díjat.


Csatolt képek:

Támogatóink: