Biztató eredmények a Laser 4.7 Európa-bajnokságon

Norvégiában Oslótól délre az Oslofjord vizein július 25-én kezdődött, és ma ért véget a Laser 4.7 Ifjúsági Európa-bajnokság, amelyen a népes magyar csapatból bíztatóan jó eredményt ért el Tenke Áron és Hirschler Rebeka!

178 fiú és 95 lány versenyző alkotta a természetesen külön, a fiúknál három, a lányoknál két csoportban rajtoltatott mezőnyt. Tenke Áron és Hirschler Rebeka jutottak be az Arany csoportokba. 

Hirschler Rebaka a 24. helyen végzett. Tavaly a balatoni világbajnokságon 42. volt, tehát jelentősen javult a teljesítménye.

A fiúknál Tenke Áron küzdötte be magát az Arany csoportba, és végül 50. helyen végzett az U18-asok, illetve 18. helyen az U16-os korosztályban! Ő tavaly még optimistezett, tehát az Arany csoportba kerülése kiváló eredmény!

Remélhetően majd közölhetünk részletes beszámolót is az őket elkísérő edzőik Bakóczy Róbert és Pál Gaszton jóvoltából. Napjaink magyar utánpótlás sikereiben óriási szerepet játszik, hogy ilyen képességű versenyzők, sokszoros magyar bajnokok és nemzetközi szinten is jegyzett versenyzők edzőként kamatoztatják, és átadják a tudásukat.

A lányoknál a Balatonfüreden is győztes, és még mindig U16-os spanyol Silvia Morales Gonzales győzött, a holland Odile Van Aanholt előtt, aki a Byte osztályban Érdi Mári legnagyobb ellenfele.

A fiúknál is spanyolé lett az aranyérem. Nem akárhogy! Alejandro Bethencourt Fuentes tíz futamot megnyert, becsúszott egy tizedik hely neki, és az utolsón nem is állt rajthoz.

Az Ezüst csoportba jutott Hadnagy Zsombor, ahol 26. lett ötvekilenc hajó között. (össz.: 86.)

A többi magyar versenyző a Bronz csoportban fejezte be a versenyt. Ottani helyezéseik: Galambos Kristóf 3., Csányi Ádám 8., Papp Bence 22., Újváry Dénes 19., Jackel Ferdinánd 28., Józsa-Kovács Attila 32., Veisse Zoltán 36.

A verseny honlapján a részletes eredmények: http://laser4-7youtheuropeans.no/index.php/event-results/daily-results