Berecz Zsombor vezet, Érdi Mári harmadik az előolimpián

Kitűnő futamokat mentek a magyar vitorlázók Enoshimában, Berecz Zsombor szinte megkettőzte előnyét, Érdi Mári tartja a 3. helyet, Vadnai Benjamin pedig hat pozíciót lépett előre.

Nagyon jó helyeken állnak a magyar versenyzők az utolsó flottanap előtt Enoshimában az olimpiai tesztversenyen. A közepes, 8-12 csomós szélben két futamot rendeztek, amelyekben kitűnő helyeken futottak célba. "A mai nap jó rajtjaim voltak, viszonylag átlagos sebességem és jó döntéseket hoztam. Két második helyet hoztam, már csak be kell fejezni a versenyt" – értékelt Berecz Zsombor, aki kedden az addigi 9-ről 16 pontra növelte előnyét a második helyezett brit Giles Scottal szemben. A harmadik helyen továbbra is a holland Heiner tartózkodik.

A női Laser Radial mezőnyben a két 5. helyével összesítésben Érdi Mári zárta a második legjobb eredménnyel a keddi két futamot. „Eléggé lyukas, forgolódós déli szélben rajtoltunk, a mai első futam második krajcában sikerült feljönni a 15-ről 5. helyre, másodikban pedig végig az 5 körül mentem. Mári tartja a harmadik helyét, az első négy nagyon szorosan, 9 ponton bell áll. Vezet a belga világbajnok Plasschaert, mögötte a riói ajnok holland Bouwmeester, majd a Mári után a negyedik helyen a brit Young következik.

Az utolsó előtti napon hat helyet javított Vadnai Benjamin és feljött a 13. pozícióban azzal, hogy 13. és 2. helyeken futott célba. "Nagyon nehéz napon vagyunk túl, nem volt kifejezetten egyértelmű oldal és a szél is csak lassan tendált. Nagyon jó sebességem volt, ezért elég volt tiszta szélben a pozitívon rohanni. Onnan már csak azon múlt, hogy top 15-ben vagy 5-ben végzek, hogy a krajc végén jön-e az az oldal, ahonnan érkezem" - foglalta össze a "tennivalókat" a magyar versenyzőA mezőny elején visszavette a vezetést a svéd Stalheim az új-zélandi Meech-től, akit az ausztrál Wearn is megelőzött, a negyedik a norvég Tomasgaard.

A férfi 470-esek mezőnyében Gyapjasék kedden 22. és 21. helyeket futottak, s ezzel a 21. pozícióba csúsztak vissza. „Nagyon rosszul vitorláztunk ma sajnos, már érződik, hogy ez a második versenyünk szűk egymás utánban, kezdünk elfáradni, jól fog jönni a pihenő a világkupa előtt” – kommentálta a versenyt Gyapjas Balázs. A férfi 470-es mezőnyt az ausztrál Belcher-Ryan kettős vezeti a svéd Dahlberg-Bergström és a sokáig az élen álló, az eddigi nyolcból három futamot is megnyerő spanyol Xammar-Rodriguez hajók előtt. Ez a három csapat ellépett a mezőnytől, a negyedik helyen álló amerikaiak már 25 ponttal hátránnyal következnek.

A mezőnyversenyek szerdán zárulnak Enoshimában, csütörtökön pedig az éremfutamokat rendezik meg.

részletes ereményeket itt lehet nézni.

Korábbi cikkEInk az olimpiai tesztversenyről:

BERECZ ZSOMBOR VISSZAVETTE A SÁRGA TRIKÓT

ÉRDI MÁRI MEGTARTOTTA A VEZETŐ HELYET, BERECZ ZSOMBOR A MÁSODIK HELYEN ENOSHIMÁBAN

ÉRDI MÁRI ÉS BERECZ ZSOMBOR IS VEZET AZ OLIMPIAI TESZTVERSENYEN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Robert Deaves, Toth Bogárka / Procelero SE, Pedro Martinez, Jesus Renedo / Sailing Energy / World Sailing


Csatolt képek: