Berecz Zsombor pontazonossággal Világkupa ezüstérmes!

Santanderben a Világkupa sorozat döntjének legutolsó eseménye volt a Finn Éremfutam, amelyen Berecz Zsombi nagyot küzdve két brit ellenfelével 7.,  a verseny végeredményét tekintve a 2. helyen végzett. A gyenge-mérsékelt szeles futamon, amelyről élőképes közvetítés volt látható itt a honlapon (visszanézhető you tube video), Ben Cornish 5., míg Zsombi 7. helyen futott be. Az egykori világbajnok Ed Wright utolsó lett. A többiek a korábbi futamon gyűjtött pontjaikkal a Medal Race-en  már nem szólhattak bele az elsőség eldöntésébe. ízsombi úgy lett második összetettben, és nyert kis híjján, hogy az Éremfutamon korai rajtosként visszatért a vonalra  és onnan üldözte ellenfeleit, majd a befutó előtt már győztes helyen, közvetlenül a cél előtt megforgatták a versenybírók pumpálásért!

A Medal Race-en elért négy pontnyi különbséggel Ben Cornish pontszámban beérte Zsombit, aki ugyan három futamot is megnyert a tízből, míg Cornish csak egyet, ám a szabályok szerint holtverseny esetén elsősorban a Medal Race befutási sorrendje dönt. Így pontazonossággal, de a brit nyakába került az aranyérem.

Berecz Zsombor World Cup Series Final eredménye, a második hely kiemelkedő siker! Palma de Mallorcai ezüstéme, és balszerencsés EB 5. helye után ismét kiemelkedően vitorlázott.  

Ősszel feltehetően mindannyian ott lesznek a Balatonon, Balatonföldváron a Finn Gold Cupon, az osztály világbajnokságán, ahol ismét bajszot akaszthatnak!

World Cup Series Final FInn végeredménye ITT.

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

A World Sailing össszefoglaló videója a Világkupa döntőről. A 26 perc 40-től részletek a Finn Medal Race-ből Zsombival!