Finnben a nyolcadik futamot Berecz Zsombor nyerte, két magyar hajó viszont sárga lapot kapott. Sajnos egyikük sem az elsőt. Női szörfben Cholnoky Sára két 3. helyet futott.

Csütörtökön az eddigieknél lényegesen erőseb, 18-25 csomós szélben rendezték a döntő újabb két futamát. Berecz Zsombornak bejöttek a harcosabb körülmények, a nyolcadik futamban végig vezetve elsőként futott célba. A megelőző menetet a 14. helyen zárta, így a szerda esti 9-ről az 5. helyre lépett előre. Az új-zélandi Maloney továbbra is vezet, de előnye csökkenőben, ráadásul már nem honfitársa, Junior a második, hanem a riói bajnok brit Giles Scott, míg Junior a harmadik. Berecz előtt tartózkodik még a lengyel Piotr Kula, de csak 1 ponttal, igaz, a magyar világbajnok is 1 ponttal előzi meg a 6. holland világranglista vezetőt, Nicholas Heinert.

Az eddigi trendtől nagyon eltérően versenyzett a női RS:X szörf osztályban Cholnoky Sára, a korábbi 27. és 34. közötti helyezések után csütörtökön kétszer is a 3. helyen ért célba. Ezzel tíz helyet ugrott az összetett listán és csütörtök este a 20. helyen tartózkodott. 

Érdi Mári a nyolcadik futamban ismét sárga lapot kapott ezúttal a harmadikat – ugyanattól a versenybírótól mindegyiket. 18-25 csomós szélben testtel pumpálásért. „A nyolcadik hely környékén álltam és a befutó szakasz előtti kapu előtt kaptam a figyelmeztetést” – kommentálta Mári az eseményeket. Az erősebb szélben is jó rajtokat vett, gyors is volt, igaz, a nagyon össze-vissza szélben nem volt könnyű jól dönteni, a futam közben amúgy eléggé féloldalassá váló pályán. „Nem vitorláztam rosszul, de azért most nincs túl jó kedvem.” Továbbra is a dán Rindom áll az élen (ő is kapott sárga lapot a nyolcadik futamban), utána a holland Bouwmeester, majd az amerikai Erika Reineke következik.

A férfi Laser osztály, a Standard mezőnyében Vadnai Jonatán újabb hét helyet javított és már a 26. pozícióban tartózkodik a csütörtöki 35. és 17. helyezése nyomán. Testvére Benjamin két DNC-vel zárta a napot, az egyik egy sárga lap a nyolcadik futamban, a másik pedig vitorlaszakadás miatt. Így a 30. helyről a 46-ra csúszott vissza. Vezet az amerikai Barnard az ír Lynch és a brit Hanson előtt.

A férfi 470-esek mezőnyében a Gyapjas testvérek 23. és 28. helyeket értek el, „sajnos ma ebben az erősebb szélben nem voltunk elég jók, hogy felvegyük a versenyt a legjobb egységekkel”. Ezzel egyelőre a 16. helyen állnak, de a mezőny szoros, a 6. és a 16. helyezettek között csak 22 pont a különbség.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Korábbi cikkünk a Trofeo Princesa Sofia Iberostar versenyről:

VILÁGBAJNOKI MEZŐNYÖKKEL INDUL AZ EURÓPAI VERSENYSZEZON PALMÁN

MAGYAR FUTAMGYŐZELEMMEL INDULT A TROFEO PRINCESA SOFIA

MAGYAR GYŐZELEM PALMÁBAN A MÁSODIK NAPON IS

BERECZ ÉS GYAPJASÉK ISMÉT ELŐRÉBB LÉPTEK

 Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo / Sailing Energy, Robert Deaves


Csatolt képek:

Támogatóink: